Genel yapı çalışmalarının tamamlanarak yeşillendirme çalışmalarına başladıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Gençlik Parkı’nın Nisan ayı içerisinde halkın kullanımına açılacağını söyledi.

Şehzadeler Belediyesi tarafından yenileme çalışması başlatılan Gençlik Parkında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Parkın düzenleme çalışması ve yürüyüş yollarının tamamlandığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Gençlik Parkının Nisan ayı içerisinde halkın kullanımına açılacağını belirtti.

Gençlik Parkı içerisinde yeşillendirme çalışmasının devam ettiğini ifade eden Başkan Çelik “Manisamızın en eski parklarından bir tanesi olan Gençlik Parkını daha da güzelleştirmek için yeniden düzenleme çalışması başlatmıştık. Bu çalışmalar kapsamında parkın ana arter çalışmaları ile yürüyüş yolları çalışmaları tamamlandı. Bu çalışmaların tamamlanması ile birlikte park içerisinde yapılacak olan yeşil alanların yeşillendirilmesi ve bitki ekimine başlandı. Şuan itibarı ile yüzde 90’lık kısmı tamamlanmış olan parkımızda çocukların rahatlıkla oynaya bilmeleri için bir çim tepesi çalışması devam ediyor. Ayrıca vatandaşlarımızın yazın gelip rahatça vakit geçirebilecekleri tamamı ahşaptan yapılacak olan kafeteryamızın da çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmış durumda. Gençlik Parkının içerisinde yürüyüş yolları, basketbol sahası, çocuk oyun alanları ve bir adet kafeteryamız yer alacak. Bu çalışmalar kapsamında 7 bin 250 metrekare alan olan parkımızda toplamda 476 adet ağaç ve ağaççık, 2732 adet çalı grubu, 384 adet mevsimlik çiçek dikimi, 1500 metrekare hazır rulo çim serimi, 1 adet ipli tırmanma oyun grubu, 1 adet kuleli oyun grubu, 1 adet barfiks tırmanma, 2 adet zıpzıp, 1 adet topaç denge ekipmanı, 1 adet 3’lü çim tepe kaydırak ve 1 takım 6’lı fitness ekipmanları olacak. Vatandaşlarımız daha önceden olduğu gibi yine bu parkın içerisinde rahatlıkla spor yapabilecekler. Zaten şu haliyle bile bazen vatandaşlarımızın spor yapmaya geldiklerini görüyoruz. Gençlik Parkımızı yenilerken çevresinde kalan boş alanları da vatandaşlarımızın kullanabilmesi için otopark alanı olarak tasarladık. Bu şekilde parkımızın etrafında 51 araçlık bir otopark ta oluşmuş olacak. İnşallah tüm çalışmaların tamamlanmasının ardından Gençlik Parkımızı Nisan ayı içerisinde halkımızın hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim