Geçtiğimiz aylarda Manisa'da bir çok elektirik kesintisi yaşanmıştı. Bu elektrik kesintileri sebebiyle il genelinde bir çok vatandaşın beyaz eşyası arızalandı. GEDAŞ Manisa İl Müdürü Yakup Önder ise mahalle sakinlerinin il müdürlüğüne müracaat ederek, bozulan beyaz eşyalarının masraflarını alabileceklerini belirtmişti. Elektrik kesintileri sebebiyle kombisi arızalanan Şemsettin Ziya Evran, masrafının 700 TL olduğunu bildirdi Fakat GEDAŞ, vatandaşa 25 TL tazminat değeri biçti.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?
14 Ocak 2015 tarihinde Manisa'da gece yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle Şehzadeler ilçesi Çarşı Mahallesi 1801 Sokak'ta bulunan Murat Apartmanı'nda binaya elektrik veren kablolar yandı. O anda binanın içinde bulunan 3 adet kombi de arızalandı. Yanan kombilerden birinin sahibi olan Şemsettin Ziya Evran, 700 TL ödeme yaparak kombiyi yaptırdı. Evran, 27 Ocak 2015'te Manisa Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Merkez ilçe yöneticiliğine abone hasarının tanzimi için dilekçe verdi. 11 Mart 2015'te dilekçenin tekrarı istendi. Dilekçeyi tekrar veren Şemsettin Ziya Evran'a 29 Haziran 2015'te dilekçenin cevabı geldi. Cevapta, "Şirketimiz tarafından belirlenen sürede sonuçlandırılmayan başvuru için tarafınıza 25 lira tutarında tazminat ödemesi yapılması uygun görüldü" denildi.

675 TL ZARAR VAR
Yanan bir kombi için 700 liralık masraf yaptığını belirten Şemsettin Ziya Evran, "Yanan kabloları değiştirdim. Yaklaşık 2 bin liraya kadar para harcadık. Ama gel gelelim GEDAŞ, tazminat olarak bana 25 lira ödemeyi uygun görüyor. GEDAŞ nasıl bir mantıkla hareket etti anlamış değilim" dedi.


EREN EKİNCİ
Editör: TE Bilişim