Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç adına yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Halkımıza haber verme görevini tüm zorluklara rağmen sürdürmekte olan basın çalışanlarımızın Salı güncü idrak etmeye başlayacak olduğumuz Kurban Bayramı’nı en içten sağlık ve mutluluk dileklerimle şimdiden kutlarım.

Evet! İşimiz zor… İşimiz meşakkatli…

Ama sizler, yaşamak zorunda bırakıldığımız tüm olumsuz şartlara rağmen görevinizi başarı ile göğüslüyor, mesleğinizi hakkıyla yapmak için büyük uğraşlar veriyorsunuz.

Ülkede, memuru, işçisi; her kesimden çalışan, devletin kendisine tanıdığı haklar kapsamında, fiziki ve ruhsal dinlenme ihtiyacı olan tatillerini kullanıyor.

Ama sizler, devletin resmi tatiller kapsamına giren günlerde dahi daha çok çalışmak, daha çok yorulmak zorunda kalıyorsunuz.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala; Manisa Gazeteciler Cemiyeti’nin de üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu bu anlamda tüm basın çalışanlarını ilgilendirecek çok önemli bir çalışmaya imza attı.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü bünyesinde 4 isim ile temsil edilen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, göstermiş olduğu mücadele ile basın emekçilerine bayram hediyesi tadında bir gelişmeye öncülük etti.

BİK Denetim kurulunda yer alan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yönetim kurulu üyelerimiz Nazmi Bilgin ve Mustafa Arslan ile BİK Tarafsızlar Kurulu’nda yer alan yine yönetim kurulu üyemiz Şevket Erzen; Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmelerden olumlu bir sonuçla çıktı.

Kurban Bayramı’nın sona erdiği güne denk gelen 25 Ağustos 2018 Cumartesi gününün yerel gazeteler için tatil sayılabileceği konusunda fikir birliğine vardılar.

Bu fikir birliği doğrultusunda Manisa’da da yerel gazetelerde görev yapan tüm basın emekçilerimiz 1 günlük daha tatil yapmaya hak kazandılar.

Basın sektöründe Manisa’da yetkili tek meslek örgütü olan Manisa Gazeteciler Cemiyeti olarak bu gelişmeyi sizlerle paylaşıyor olmaktan mutluluk duyuyorum.

Bu hususta şüphesiz özellikle Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu üyelerimizin üstün gayreti olmuş ve zor şartlar altında çalışan sevgili meslektaşlarımız aileleri ile Kurban Bayramı’nda 1 haftaya yakın tatil yapma imkanına kavuşmuştur.

Maalesef, bu sevindirici olaydan prim çıkarmak isteyen bazı zihniyetler ortalığa çıkmıştır. Bizler de bu suretle Manisa Gazeteciler Cemiyeti olarak açıklama yapma zorunluluğu hissettik.

Sevgili basın emekçileri ve değerli gazete temsilcileri; bir kez daha bilinmesini isteriz ki Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na üye olan Manisa Gazeteciler Cemiyeti, ilimizin tek yetkili meslek örgütüdür. Bunun da en önemli gerekçesi,  Konfederasyon ve Cemiyetimiz bazında üye çoğunluğunu elimizde bulundurmamız ve çeşitli kademelerde temsil hakkına sahip olmamızdır.

Manisa Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına bir kez daha Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Editör: TE Bilişim