Fethullahçı Terör Örgütü’ne üye olma suçuyla Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan polis memuru İ.D’in ifadesi örgütün dini duyguları ne derecede kullandığını bir kez daha ortaya çıkardı. İ.D ifadesinde, sohbet toplantılarında sözde hocaların kendilerine, “Cemaate katılanlar cennete gidecek” şeklinde telkinlerde bulunup beyin yıkadıklarını savundu.

HABER BERFİN ADICAN

Manisa’da FETÖ’ye yönelik yapılan operasyonlar kapsamında tutuklanan polis memuru İ.D hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçuyla açılan davanın ilk duruşması Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme başkanı, İ.D’ye atfedilen suçları okuyarak sanığın savunmasını istedi. İ.D, FETÖ’nün terör örgütü olduğunu anlayamadığını ve 17/25 Aralık operasyonlarının ardından toplantılara gitmekten vazgeçtiğini ifade etti.

Kendisine mesleğiyle ilgili sorulan soruları ve tanık ifadelerini cevaplayan İ.D, etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istediğini söyledi.

“’CEMAATÇİLER CENNETE GİDECEK’ DİYORLARDI”

Sohbet toplantılarıyla ilgili bilgiler veren İ.D, “Allah rızası için sohbetlere katıldım. Sohbetlerde FETÖ liderinin kitaplarından satırlar okuyorlardı. İki kere de o kişinin videosunu izlettiler. Sohbetteki hocalar bizlere ‘cemaate katılanlar cennete gidecek’ diyorlardı” dedi.

Savunmasının alınmasının ardından polis memuru İ.D, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DERNEK BAŞKANI YURTDIŞINA KAÇMIŞ

Bir diğer tutuklu sanık İ.D ise, yine Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde silahlı terör örgütüne üye olmak ve yönetmek suçuyla yargılandı. 2014’ten sonra Bank Asya’ya para yatırdığı, Zaman Gazetesi ve Sızıntı Dergisi’ne abone olduğu, örgütün derneğinin Başkan Yardımcılığını üstlendiği, örgütün okullarına ortak olduğu ve yurtdışı gezilerine katıldığı belirlenen İ.D’den savunma istendi.

İ.D kendisine yöneltilen silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasını kabul etmedi. İ.D, 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar ortak olduğu okulların sürekli denetlendiği ve tebrik edildiğini ifade etti. İ.D, “Biz yasal bir okul kurduk, devletten teşvik aldık, özel okul açmak suç mu” dedi.

Bu sırada mahkeme başkanı, “Özel okul açmak suç değil ama FETÖ, sizin ortağı olduğunuz okullarda eğitildi. Teröristler eğitildi” ifadelerini kullandı.

Öte yandan İ.D ifadesinde, başkan yardımcısı olduğu ve kapatılan Salihli Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin başkanının yurtdışına gittiğini duyduğunu belirtti.

İ.D’in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Editör: TE Bilişim