Manisa’da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmas’na (FETÖ/PDY) yönelik davada tanıklar hakim karşısına çıkarak bildiklerini anlattı. 17’si tutuklu 28 sanığın yargılandığı dava Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülürken, duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Sare Kurtulan

Duruşma tanıkların dinlenmesi ile devam etti. İlk tanık C.Ç. iş yaptığı bir çerezcinin davetiyle 2009 yılında cemaatle tanıştığını söyledi. Manisa’da çeşitli ev ve okullarda sohbetlere katıldığını anlatan C.Ç., cemaate yüklü miktarda para yardımı ya da kurban bağışı yapmadığını, ara sıra öğrenci bursları için 50-100 TL bağışladığını dile getirdi.

Dershanelerin kapatılacağı dönemde cemaatin ileri gelenlerinin kendilerine gelerek kamuoyu oluşturmalarını istediğini ifade eden C.Ç., “Dershanelerin kapatılacağı söylentileri üzerine gerek sosyal medyada, gerekse vekilleri arayıp kamuoyu yaratmamızı söylediler.” dedi.

Bir diğer tanık H.İ. ise 90’lı yılların başından bu yana cemaatle bağlantılı olduğunu kabul etti. 15 Temmuz darbe girişimine yakın bir süreye kadar bu bağlantının devam ettiğini aktaran H.İ., “İşyerim İzmir’de. Bu nedenle Manisa’ya sadece akşamları geliyorum. Gittiğim toplantılarda hayır işleri, öğrencilere burs verilmesi, kurban bağışı gibi konular konuşulurdu. ‘Muaz Hoca’ olarak bilinen Y.A.’yı da tanıyorum. Bize sohbetler anlatan hocaydı. Fethullah Gülen ve Risale’den örnekler verirdi.” ifadelerini kullandı.

“CEMAATTEN BİRİ BENİ ARADI, ‘İL İMAMI KARŞINIZA TAŞINDI’ DEDİ”

Manisa’nın il imamlarından olarak bilinen Ş.A. ile ilgili mahkeme başkanının sorusunu yanıtlayan H.İ., “Ş.A. eski komşum. Yeni taşındığında cemaatten şu an ismini hatırlamadığım biri beni aradı, ‘Karşınıza Manisa il imamı taşındı’ dedi. 2 yıl orada oturdu. Evine hoş geldin ziyaretine gittim. Onun dışında yolda görürsem selamlaşıyordum. Bir kez de mütevelli toplantısında gördüm.” diye konuştu.

ŞEHZADE MEHMET OKULU’NDA GÖREV VERİLDİ

H.İ., ifadelerini şöyle sürdürdü: “Şehzade Mehmet Koleji’ne yönetici olmamı istediler. 2016 yılında okula yönetici oldum. Okulun yöneticilerinin içeride olduğunu söyleyerek bana teklif ettiler. Teklif eden de F.B. herhangi bir problem olmadığı söylendi. Maaş da verilince kabul etim.”

“HÜSEYİN TANRIVERDİ’Yİ ARADIM”

H.İ. diğer tanık C.Ç. gibi dershanelerin kapatıldığı dönemde baskı yapılmasını istediklerini ifade etti. H.İ. şöyle devam etti: “Dershaneler kapanmasın diye milletvekillerinin, bakanların numaralarını verdiler. Ben de o dönemde milletvekili olan Hüseyin Tanrıverdi’yi aradım. ‘Konu hakkında çalışıyoruz, çözeceğiz’ gibilerinden bir şeyler söyledi.

Mahkeme daha sonra diğer tanıkların dinlenmesiyle devam etti. Dava 17 Nisan’a ertelendi.

Editör: TE Bilişim