Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki trafik kazasında hayatlarını kaybeden üniversiteli ikiz kardeşler Büşra ve Kübra Korkmaz (18), İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları ile son yolculuklarına uğurlandı. 

  Manisa'dan Menemen istikametine seyir halinde olan Orçun N. idaresindeki 45 HV 959 plakalı araç, Muradiye Mahallesi girişindeki kavşakta karşıdan karşıya geçmeye çalışan ve ikiz oldukları öğrenilen Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri Büşra Korkmaz ile Kübra Korkmaz'a çarptı. Çarpmanın etkisiyle Korkmaz kardeşler savrulurken, sürücü Orçun N. ise direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yaya geçidinden yaklaşık 100 metre savrularak hareket eden araç, daha sonra sağ tarafta bulunan demir yoluna uçtu. Araç demir bariyerleri kırarak demir yolu inşaatında kullanılan beton travers yığınına çarptı. Kazada aracın çarptığı kardeşler Büşra ve Kübra Korkmaz ile araçta bulunan Ahsen Doğan ve Aleyna Savaş olay yerinde hayatlarını kaybetti. Araç içerisinde sıkıştıkları yerden kurtarılan Halil S. ve sürücü Orçun N. ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

  İkizler Büşra ve Kübra için bugün İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Terzi Sadık Camii'nde cenaze namazı kılındı. Kız kardeşler, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Cennet Bahçesi Mezarlığına defnedilmek üzere son yolculuklarına uğurlandı.

  Cenaze törenine; anne Hatice Korkmaz katılamazken, ablaları Ayşegül ve Esra, babaları Ali Korkmaz, aileleri, yakınları ve okul arkadaşları katıldı. 18 yaşındaki ikizlerin okul arkadaşları, tabutların başında uzun süre gözyaşı döktü.

Editör: TE Bilişim