Depreme dayanıklılık testlerinden geçemeyen ve işlev açısından sorun yaşanan Manisa Kadın Sığınma Evi için beklenen taşınma kararı çıktı. Depreme dayanıksız olduğu belirlenen ve kullanım açısından sıkıntı yaşanan Kadın Sığınma Evi mevcut binadan, başka bir bölgeye taşındı. 6 katlı yeni bir binaya taşınan Kadın Sığınma Evi’nin kapasitesi de iki kat arttırıldı.

ÖZEL HABER BERFİN ADICAN

Şiddet gören kadınların yaşam alanı olan Kadın Sığınma Evi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle güvenli bir binaya taşındı.

Edinilen bilgilere göre kullanışlı ve güvenli olmayan Kadın Sığınma Evi, 6 katlı yeni bir binaya taşındı.

KAPASİTE 20’DEN 40’A ÇIKARILDI

6 katlı yeni binasına taşınan Kadın Sığınma Evi’nin kapasitesi 20’den 40’a çıkarılarak 2 kat yükseltildi.

ÇOCUK OYUN ALANLARI OLUŞTURULDU

Kadın Sığınma Evi’nin yeni binasında çocuğuyla devlete sığınan kadınlar da düşünüldü. Çocuk sahibi kadınların yeni binada daha rahat etmesi ve çocukların kendini evinde hissetmesi için katlara çocuk oyun odaları kuruldu.

KADINLAR İÇİN ETKİNLİK ODALARI

Şiddete uğrayan kadınların psikolojik olarak rahat edebilmeleri amacıyla her kata etkinlik odası oluşturuldu. Etkinlik odalarında eğitmenlerin şiddet mağduru kadınların hobilerini hayata geçirebilmesi için gerekli malzemeleri temin ettiği ve çeşitli dersler verildiği ifade edildi.

4 GÜVENLİK GÖREVLİSİ 7 GÜN 24 SAAT KORUYOR

Öte yandan yeni binasına taşınan Kadın Sığınma Evi’nin 4 kadın güvenlik görevlisi tarafından 7 gün 24 saat korunduğu ifade edildi.

Editör: TE Bilişim