Yunusemre ilçesinin Hafsa Sultan Mahallesi'nde yaşayan ve Manisa Kadın Meclisi'nin üyesi olan Zuhal Güneş, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde muhtarlık için adaylığını koydu. 4 erkek rakibiyle yarışan Güneş, 7 bin 41 seçmenden 1947'sinin oyunu alarak, muhtar seçildi. Mazbatasını alıp, göreve başlayan Güneş, ilçenin ilk kadın muhtarı oldu. 2 çocuk annesi Zuhal Güneş, mahallesi ve öğrenciler için projeler geliştireceğini söyledi. Ev kadınlarının aile bütçesine katkı sağlaması için de girişimlerinin olacağını kaydeden Güneş, "Mahallemizin ilk kadın muhtarıyım. Mahalleme hizmet etmek için var gücümle çalışacağım. Seçimi kazandığım için çok mutluyum. Mahalleme güzel hizmetlerde bulunmak istiyorum" diye konuştu.

Zuhal Güneş, kazananın sadece kendisi olmadığını, başarının tüm kadınlara ait olduğunu vurgulayarak, "Aslında kazanan sadece ben olmadım. Biz mahallece mücadele ettik. Özellikle kadınlar çok mücadele etti. Hepimizin mücadelesi bu. Bu çıktığım yolda bana gerçekten çok büyük destek oldu mahalle sakinleri. Bana inanıp güvendiler. Bunu güveni boşa çıkarmayacağım. Hep birlikte çok çalışacağız" dedi.

'KADINLARLA BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ'

Yapacaklarını anlatan Zuhal Güneş, Manisa Kadınlar Meclisi'nden 10 kadın muhtar adayı olarak seçime girdiklerini, seçim öncesi ortak kararlar ve projeler hazırladıklarını belirterek, "Mahallenin kendine öz sıkıntıları var. Bunlarla tek tek ilgileneceğiz. Projelerimiz arasında önceliğimiz kadın kooperatifleri kurmak olacak. Kadınlarla birlikte mücadele edeceğiz. Çocuklar için muhtarlıklara kütüphaneler oluşturacağız, sosyal aktiviteleri için neler yapabiliriz, diye projeler üreteceğiz. Afete hazırlıklı, güçlü bir mahalle olmak için çalışmalarımız olacak. Mahallemizin en büyük sorunlarından biri pazar yerinin olmayışı. Bununla ilgili çalışmalarımız olacak. Kentsel dönüşüm, aydınlatma ve kanalizasyon sıkıntıları ile tespitler yapıp kısa sürede hayata geçirilecek projelerimiz de olacak" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim