BÜYÜKŞEHİR statüsüne geçmesi ile beraber hızla gelişen Manisa'nın bu gelişimine İl Emniyet Müdürlüğü de katıldı. Şubat ayı sonunda yapımına başlanan yeni İl Emniyet Müdürlüğü Ana Hizmet binası, daha donanımlı ve daha modern bir şekilde 2017 yılında hizmete geçecek.
Manisa'nın huzur ve güvenliğini sağlamak için gece gündüz mücadele veren İl Emniyet Teşkilatı, daha iyi hizmet verebilmek amacıyla yeni hizmet binası için çalışmalara başladı. Toplumun düzen, barış, huzur ve güvenlik içerisinde yaşamını sürdürmesine imkân sağlayan emniyet güçlerinin, bu hizmetlerini daha hızlı ve daha donanımlı bir şekilde hayata geçirmesi için gün geçtikçe eskiyen hizmet binasının yanındaki araziye Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Yeni Hizmet binası yapılıyor. 48 Milyon 485 Bin TL maliyeti olan proje hakkında İl Emniyet Müdürlüğü İnşaat ve Emlak Şube Müdürü Nuri Özgün, teknik bilgileri gazetemiz Manisa Olay ve internet sitemiz Kulis'e anlattı.

MANİSA'DA birçok emniyet müdürüne ev sahipliği yapan İl Emniyet Müdürlüğü Ana Hizmet binası gelişen Manisa ile birlikte yeniliğe gidiyor. İl Emniyet Müdürlüğü'nün kullanımında bulunan 44 bin 524 metrekarelik arazi içerisine birçok emniyet biriminin de içerisinde yer alacağı daha modern ve daha kullanışlı yeni hizmet binası için çalışmalar başladı. Maliyeti 48 Milyon 485 Bin TL olan ‘Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Yeni Ana Hizmet Binası' projesi hakkında teknik bilgileri İnşaat Emlak Şube Müdürü Nuri Özgün gazetemiz için anlattı.
3 BLOK HALİNDE OLACAK
İl Emniyet Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının 3 bloktan oluşacağını belirten Özgün, tüm emniyet birimlerinin bir araya toplanmasının hedeflendiğini belirterek, "Mevcut kullanımda bulunan 44 bin 524 metrekarelik alan üzerinde kullanımı devam eden İl Emniyet Müdürlüğü Ana Hizmet binasının bulunduğu arazi içerisinde, tüm birimlerimizi bir araya toplayacak yeni Ana Hizmet binası projesi 3 blok halinde planlandı. 1'inci blok vatandaşlarımızın sürekli hizmet aldığı bina, 2'inci blok operasyonel birimlerimizin bulunduğu bina ve 3'üncü blok ise yönetim ve diğer idari birimlerin yer aldığı bina olacak." diye konuştu.
EMNİYET BİRİMLERİ BİR ARADA OLACAK
Ana hizmet binası içerisinde emniyet birimlerinin bir arada olması için planlama yapıldığını belirten Özgün, "Yapımı devam eden binada Çevik Kuvvet, Özel Harekat, KOM detektör köpek kulübeleri ve bomba inceleme, atölye ve benzeri gibi birimlerimizin yerleri de planlanmıştır. Ayrıca ana hizmet binamızda Eğitim Şube Müdürlüğü, Lojistik Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Personel Şube Müdürlüğü, Pasaport Şube Müdürlüğü, Yabancılar Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Evrak Arşiv Şube Müdürlüğü, Hukuk İşleri Soruşturma Şube Müdürlüğü, Koordinasyon Ve Harekat Şube Müdürlüğü, Silah Ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğü, Kimlik Tespit Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü gibi birimlerimiz vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edecektir." dedi.


PROJE MALİYETİ 48 MİLYON 485 BİN TL
Planlama kısmı Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'nce tamamlanan Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası proje maliyetinin 48 Milyon 485 Bin TL olduğunu belirten Özgün, 40 bin 718 m2 kapalı alan olarak planlanan binanın 20 Ekim 2017'de bitmesini hedeflediklerini söyledi. Özgün, şu şekilde konuştu: "Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası projesi şubemizce tamamlanmış, ihalesi 4 Ocak 2016 tarihinde TOKİ başkanlığınca yapılmıştır. 19 Şubat da inşaat çalışmalarına başlanan binanın ihalesi Raymak Yapı AŞ ve Akarlar İnşaat LTD. ŞTİ. İş ortaklığıyla yürütülecektir. Projenin ihale bedeli ise 48 Milyon 485 Bin TL'dir. Projenin bitim tarihi ise 20 Ekim 2017 olarak öngörülmüştür. İl Emniyet Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası toplam 40 bin 718 metrekare kapalı alan olarak planlanmaktadır."
YUNUSEMRE VE ŞEHZADELER İLÇE EMNİYET BİNALARI DA DEĞİŞECEK
Bunların yanı sıra yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen bilgilere göre, yapımı tamamlandıktan sonra eski hizmet binası içerisindeki birimler yeni hizmet binasına taşınacak ve eski hizmet binası da restore edildikten sonra Yunusemre İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak kullanıma devam edecek. Şu an İl Emniyet Müdürlüğü'nün ek hizmet binası olarak kullanılan kent merkezindeki eski binadaki birimlerin de yeni hizmet binasına geçmesi ile birlikte o bina da Şehzadeler İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak kullanıma devam edecek.
Özel Haber: Eren Ekinci
Editör: TE Bilişim