Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç okullarda uyuşturucuyla mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Uyuşturucu kullanımının Türkiye’de olduğu gibi Manisa’da da varlığının bilindiğini kaydeden Bilgiç, “Bizim de bu konuyla ilgili mücadelemiz devam ediyor. Teknik ve bireysel anlamda çalışmalarımız mevut. Zaman zaman da narkotik uygulamalarda uyuşturucu satışını engellemeye yönelik çalışmalar yapıyoruz.” diye konuştu.
“GEREKLİ BİLGİLENDİRMELER YAPILIYOR”
İl Emniyet Müdürlüğü olarak bu yıl ‘Okul Projesi’ adı altında bir proje geliştirdiklerini aktaran Bilgiç, “Bu proje çerçevesinde okullar ve bölgelerinde öğrencileri bilinçlendirme çalışmalarımız devam ediyor. Bilgilendirici broşür dağıtıyoruz. İki haftalık süre içerisinde her gün bir okul olmak üzere, en az ikişer saat de zaman ayırarak okul önlerinde ve okul bahçesinde çeşitli zamanlarda bilgilendirme yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.
“89 OKUL 34 RÜTBELİ PERSONELE ZİMMETLİ”
Okul etrafında bulunan, çocukların rahat girebilecekleri internet kafeler, bahis bayileri gibi noktalara çeşitli zamanlarda uygulamalarla denetim yaptıklarını belirten Bilgiç, şöyle devam etti: “Bununla ilgili çalışmalarımız da devam edecek. 89 okulumuz var. İlkokul, ortaokul ve lise olmak üzere bu 89 okulu toplam 34 rütbeli personele zimmetlemek suretiyle çalışmalar yapıyoruz. Valilik bünyesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber yürüttüğümüz bir proje. Özellikle risk analizi yaptığımız bölgeler var ve bu bölgelere öncelik veriyoruz. Dönüşümlü olarak devam edecek. Bazı yerlerde her hafta, bazı yerlerde ayda bir olacak şekilde uygulamalarımız devam edecek. Sürekli görüşmeler ise her hafta her okulda devam edecek. Sonrasında değerlendirme raporları yazılacak. Acil olan sorunları yerinde, acil olmayanları ise ailesi, okul idaresi ve gerekirse rehber öğretmen ekibiyle bir çalışma yapılacak. Bu proje benim önem verdiğim bir proje.”
Editör: TE Bilişim