Haber: Eren EKİNCİ

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, kent genelinde yaşanan elektrik kesintilerinin, üniversitenin çalışmalarına ve teknolojik cihazlara zarar verdiğini dile getirerek, kesintiler ile ilgili şikayetlerini mevcut elektrik firmasına iletmenin yanı sıra kendilerinin de önlemler aldıklarını söyledi.

JENERATÖR SAYISI ARTTIRILDI

Manisa Celal Bayar Üniversitesi RektörüProf. Dr.Kemal Çelebi, kent genelinde yaşanan elektrik kesintilerinin üniversiteye zarar verdiğini dile getirerek, zararı ortadan kaldırmak için önlemler aldıklarını açıkladı. Rektör Çelebi, elektrik kesintisinin sadece üniversitenin değil tüm Manisa'nın genel sorunu olduğunun altını çizerek, jeneratör sayılarını arttırdıklarını ve kampüslerde gerekli bakım ve onarımın yapılması noktasında çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

RAPOR İSTENMİŞTİ
Geçtiğimiz günlerde yapılan Manisa İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, elektrik kesintilerinin kampüslerde ciddi sorunlar yarattığını gündeme getiren Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Muzaffer Tepekaya, yaşanan kesintiler nedeniyle öğrenciler ile idari yönetimin karşı karşıya geldiğini dile getirmişti. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da ilgili elektrik şirketinden rapor sunmasını istemişti.

TEDBİR ALMALARINI İSTİYORUZ
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Rektör Çelebi, Manisa'daki mevcut elektrik kesintilerinin, kent genelinde olduğu gibi üniversite kampüslerinde de yaşandığına dikkat çekerek,"Bu elektrik kesintileri, çalışmalarımıza ve projelerimize zarar vermesinin yanı sıra elektronik cihazlarımıza da zarar vermektedir. Biz de, bu kesintilerin oldukça artması sonucunda, bireysel olarak çözümler üretme yoluna gittik. Son kesintilerden sonra mevcut jeneratör sistemimizi yeniledik ve jeneratör sayımızı arttırdık. Onun dışında, elektrik kesintileri ile ilgili, kampüslerde gerekli bakım ve onarımın yapılması noktasında çalışmalar da yürütüyoruz. Manisa'da, şirketten kaynaklı elektrik kesintileri boyutu var elbette. Buna mukabil mevcut şirketin tedbir almalarını istiyoruz. Ama kendi içimizde de bunun tedbirlerini almaya çalışıyoruz. Dediğim gibi elektrik sıkıntısı, üniversitemizin sıkıntısı olduğu kadar Manisa'mızın da genel sıkıntısıdır. Manisa'daki elektrik şirketine bu konudaki şikayetlerimizi iletiyoruz" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim