28.07.2016 tarih saat 18:50'de Manisa Kulis Haber internet haber sitesinde, "SABRİYE KAFESÇİLER AÇIĞA MI ALINDI?" başlıklı, asılsız, her hangi bir kanıta dayanmayan, bireysel söylemden yola çıkarak yapılmış olan bir haber yayınlanmıştır. Gerçeği yansıtmayan bu haberin, şahsımı ve ailemi töhmet altında bırakması ve kamuoyunu yanlış yönlendirilmesi nedeniyle Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunlu hale gelmiştir.
Bu haber, şahsıma, aileme, mesleğimi başarı ile icra etmeme, kişiliğime mesleğime olan saygı ve sevgime, insanlarla olan başarılı ilişkime, vatanseverliğime ve devletime olan hizmet aşkıma karşı yapılan bir saldırıdır.
Gerçekle ilgisi olmayan bu haberin, gizli FETÖ'cüler ve özellikle de siyasi endişe içerisinde olanlar tarafından, şahsıma, mesleğimdeki ilerleyişime yönelik yapılan bir suikast girişimi olduğunu düşünmekteyim. Konunun yargıya intikali ile bunun arkasındaki kişi ve/veya kişilerin kamuoyu vicdanı önünde tespiti bir şekilde gerçekleştirilecektir.
Sonuç olarak, kamuoyuna tamamen yanlış yönlendirmeye yönelik söz konusu haberin, yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde düzeltilmesini ayrıca bu açıklamanın 5817 Basın Kanunu'nun 14. maddesine istinaden aynı sayfada, aynı başlık altında yayınlanmasını kanuni haklarımız saklı kalmak suretiyle rica ederim.
Saygılarımla
Dr. Sabriye Özkaya Kafesçiler
Editör: TE Bilişim