21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle Kula Süt Üreticileri Birliği, İlçe Tarım Gıda Hayvancılık Müdürü Bilgin Sarısu, ziraat odası, esnaf odaları başkanları, ilçedeki resmi kurumları ziyaret ederek süt dağıttı.
İlk olarak Kula Kaymakamı Murat Güven'i makamında ziyaret eden Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal, İlçe Tarım Müdürü ve başkanlar daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü Garnizon Komutanlığı, Sağlık Grup Başkanlığı ve ilçede yerel yayın yapan Kulahaber Gazetesini ziyaret ederek süt dağıtımı yaptı.
Kula Süt Üreticileri Birliği adına bir açıklama yapan Birlik Başkanı Harun Uysal, "Bilindiği üzere besinsel açıdan mükemmel gıda olarak nitelendirilen süt, insan sağlığı açısından şüphesiz büyük önem taşıyor. Kemik gelişmesinin ve vücut şeklinin oluşmasının temel taşı olan, kalsiyumun ana kaynağı süt, içerdiği protein, vitamin ve minerallerle zihinsel gelişiminde de önemli rol oynuyor. Süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve tüketimin artmasını teşvik etmek amacıyla her yıl 21 Mayıs tarihi Dünya Süt Günü olarak kutlanıyor. Birleşmiş Milletler Uluslararası Sütçülük Federasyonunun 1956 yılında bütün üye ülkelerde kutlanması kararı aldığı Dünya Süt Günü, 1991 yılında ülkemizde de kabul edildi. 21 Mayıs Dünya Süt Günü'nün içinde bulunduğu 21 - 28 Mayıs tarihlerini kapsayan hafta da 'Süt Haftası' olarak kutlanıyor. İnsanların süt içmeye, süt ürünlerini kullanmaya özendirilmesi açısından Süt Günü ve Süt Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikleri önemli buluyoruz." dedi.
21 Mayıs gününün Dünya Süt Günü, 21 - 28 Mayıs tarihleri arasının ise Dünya Süt Haftası olarak kutlandığını belirten İlçe Kaymakamı Murat Güven, sütün önemine vurgu yaparak, "Tarım sektörü dünyanın en önemli sektörlerinden birisidir. Süt insan hayatı için su kadar önemlidir. Sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyorsak, süt mamullerini tüketmemiz gerekir." şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim