Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, çiftçilerin döviz fiyatlarındaki artış nedeniyle yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Altındağ, “İhracatımız giderlerimizi karşılamıyor. Döviz artışı Manisalı çiftçiler için de tehlike” dedi.

Son dönemlerde dövizdeki hızlı artış, üreticinin kabusu haline geldi. Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, çiftçinin dolar ve eurodaki artıştan zarar görmesinin mümkün olduğunu söyledi.

TOHUMLARIN TAMAMI İTHALAT

İthalat ve ihracat arasında denge olmadığını ifade eden Hüseyin Altındağ, “Çiftçinin dolar ve eurodaki artıştan zarar görmesi mümkün. Bizim giderlerimiz dolar üzerinden oluyor. Gübreyi, ilaçları yurtdışından dolar üzerinden alıyoruz. Mesela tohumlarımızın tamamı ithal. Yani üretim için kullandığımız ürün girdileri, bize yüksek bir maliyet oluşturuyor” dedi.

GİRDİLER SATIŞI KURTARMIYOR

Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ son olarak şu ifadeleri kullandı, “Örneğin Manisa’dan yurtdışına ihraç ettiğimiz ürünlerin satış kilosu yüksek ve dolar üzerinden satış yapıyoruz ama aynı şekilde girdimiz de yükseliyor. Bizim ihraç ettiğimiz üzüm, ithal ettiğimiz ürünlerin maliyetini karşılamıyor. Bütün çiftçilerimiz için durum bu. Çiftçi dolar ve euro artışından etkilenecek”

 ÖZEL HABER BERFİN ADICAN

Editör: TE Bilişim