Dolandırıcılar kredi kartı numarasına ulaştığı vatandaşı arayarak hesaplarından sağlık sigortası satışı yapıldığını söylüyor. ‘Yapılmayan’ işlemin iptal edilebilmesi için ‘onay’ istiyor. Sigortası satışından dolayı daha fazla para ödeyeceğini düşünen vatandaş da 400 liralık iptal işlemine onay veriyor. Aynı firmalar, hastanelerle anlaşmaları olmadığı halde yüksek ücretten check-up satışıyla vatandaşları dolandırıyor.
HABER: SERKAN ÖZCAN
Dolandırıcıların son hedefi Manisa’da bir fabrikada işçi olan Ş.K (45) oldu.
Telefondaki kişinin kendisine önceden adına sağlık sigortası yapıldığını ve ödeme yapılmaması durumunda binlerce liralık ücret ile icralık duruma düşeceğini söylediğini ve hemen acil 400 TL yatırmasını belirttiler.
Bunu ödememesi durumunda borcunun bin 700 TL’ye yükseleceği belirtildi.
Dolandırıcılara inanıp parayı Yenimahalle’de bulunan PTT şubesine yatıran Ş.K Telefonu kapattıktan sonra kendisini arayan numarayı defalarca aradı. Ancak telefonlara cevap alamayınca dolandırıldığını anladı.
Durum üzerine hemen yaşadığı olayı polise bildirdi.
HEM POLİSİ ARADI, HEM GELEN POLİSLERE İNANMADI
Şikâyet üzerine olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri şahsın ifadesini almak istedi. Ama bir türlü polis olduklarına inanmayan Ş.K zorla ikna olarak Barbaros Karakoluna şikâyetçi olmak için gitti.
Editör: TE Bilişim