Balıkesir, Çanakkale ve Manisa'da, Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havayla sıcaklığın 12 derece azalacağı, bu bölgede kar ve don görülebileceği bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, bugün itibarıyla Balkanlar'dan gelen soğuk havanın bölgeye hakim olacağı ve sıcaklıkların hissedilir şekilde azalacağı belirtildi.

Sıcaklıkların azalmasıyla bazı illere kar uyarısında bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Soğuk hava dalgasıyla hava sıcaklıklarının 8-12 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Bugün parçalı ve çok bulutlu olacak bölge genelinde yağmur ve sağanak tahmin ediliyor. Salı günü, Çanakkale'nin batı kıyıları haricindeki bölge genelinde yağmur ile sağanak görülebilecek. Yağmur ve sağanak olarak başlayacak yağışların, akşam saatlerinden sonra Balıkesir'in doğu ve kuzey kesimleri ile Manisa'nın doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışına dönmesi bekleniyor. Çarşamba günü, bölge geneli parçalı ve çok bulutlu olacak. İlk saatlerde Balıkesir'in güneydoğu kesimlerinde (Dursunbey, Sındırgı çevreleri) hafif kar yağışı görülmesi ön görülüyor."

Açıklamada, sabah saatlerinde iç kesimlerde sıcaklıkların sıfırın altında 2 ile 5 derece arasında seyredeceği belirtilerek, "Perşembe günü, bölge geneli az bulutlu, sabah saatlerinde özellikle iç kesimlerde sıcaklığın sıfır derece altında seyretmesi beklendiğinden don hadisesi beklenmektedir." değerlendirmesinde bulunuldu. Soğuk ve yağışlı havanın cuma günü yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilişim