BURHAN AKDEMİR

Manisa’da 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’ndan itibaren faaliyete geçecek olan Çözüm Koleji, büyük hedeflerle yola çıkıyor. Çözüm Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Aksoy, hem okulu tanıttı hem de Manisalılara nasıl hizmet verecekleri konusunda bilgilendirme yaptı. 23 derslik ve alanında uzman 27 öğretmenle öğrencileri beklediklerini kaydeden Aksoy, “Özel okul değil özel bir okul olmak için buradayız.” dedi.

MANİSA’DA özel öğretim alanına yeni bir soluk getiren Çözüm Koleji, Manisa-İstanbul Sürat Yolu üzerinde yer alan eski Bozyaka Restoran’ın olduğu yerde faaliyete geçiyor. 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’ndan itibaren öğrenci kabul edecek olan Çözüm Koleji 550’ye yakın öğrenci kapasitesi, 23 derslik ve alanında uzman 27 öğretmenle Manisalı öğrencileri bekliyor.

Çözüm Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Aksoy, Çözüm Koleji ile ilgili merak edilenleri yanıtladı. İlk olarak okulun fiziki şartlarından bahseden Aksoy, “Çözüm Koleji ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul olmak üzere üç kısım. Okulumuz tam kapasite dolduğu zaman 550’ye yakın öğrenci kapasitesine ulaşacak. Toplam 23 dersliğimiz var. Alanında uzman ve en iyisi olduğunu iddia ettiğimiz 27 kişilik de öğretmen kadromuz hazır. Kapalı spor salonu, yüzme havuzu, halı saha, basket bol, voleybol ve tenis sahaları, kütüphane, drama ve sinema salonlarıyla tam donanımlı bir yapı.” diye konuştu.

Çözüm Koleji’nin geçtiğimiz yıl okul faaliyetlerine geçtiğini ancak 25 yılı aşkın süredir yayıncılık ve dershanecilik alanında aktif olduğunu dile getiren Aksoy, “Ciddi bir ekiple çalışıyoruz. Özel okul ve kolej sektörünü çok derinlemesine araştırdık. Velilerin ve öğrencilerin beklentilerini ele aldık. Bize göre verilen eğitimlerde eksik olan şey, değerler eğitimiydi. Bu memleket bir 15 Temmuz süreci geçirdi. Biz bu yaşananlardan tecrübe edindik ki değerler eğitimi, eğitim sisteminin olmazsa olmazı. Ve bu konuya eğilme kararı aldık.” ifadelerini kullandı.

Diğer kurumlardan farklı olarak öğrencilere ana sınıfından itibaren Kur’an-ı Kerim ve İngilizce dersleri vereceklerini açıklayan Aksoy, “Öğrencilerimiz haftada 16 saate varan İngilizce dersi alacak. Bunu yanı sıra Kur’an-ı Kerim dersleri de vereceğiz. Din eğitimi dini kötüye kullananların elinde kalmamalı. Öğrenci bilgiye en aç olduğu zamanlarda bu konuları kavramalı. Yine söylüyorum, eğitim konusundaki eksiğin ve yanlışın üzerinde çok durduk. Değerler eğitimini ders saatleriyle sınırlı tutmayacağız. Her dersin içerisinde bu eğitim verilecek.” diye konuştu.

Çözüm Koleji olarak yola çıkarken, ’21. yüzyılda nasıl bir öğrenci hayal ediyorsunuz?’ sorusundan yola çıktıklarını vurgulayan Aksoy, bu yüzyılın öğrencisinin gelişime açık, çözüm odaklı, sorgulayan, araştırmayı ve öğrenmeyi seven öğrenciler olması için çalışacaklarını belirtti. Aksoy şöyle devam etti: “İnovasyon temelli bir öğrenci hayalimiz var. Bu hayali gerçekleştirmek için de çok ciddi şekilde araştırmalar yaptık. Birçok özel okul aynı fiziki imkanları verebilir. Bizim farkımız sahip olduğumuz insan gücü olacak. Burada çalışan öğretmen alanının en iyisi olacak. Öğrencilerimiz gibi okulumuz da öğrenen bir okul olacak. Çağı, yenilikleri, gelişmeleri en yakından takip eden, öğrenen ve öğrencilerine öğreten bir okul olmak istiyoruz. Bunu da yapacağız. Heyecan duyularak gelinen bir okul olmak istiyoruz.”

Çözüm Koleji’nde eğitim gören öğrencilerin sorgulayabilen öğrenci olarak yetişmeleri için çalışacaklarını aktaran Aksoy, “Öğrenci hayır diyebilecek, öğretmen de buna saygı duyacak. Derdimiz çocuklarımızı nasıl daha fazla mutlu edebileceğimiz. Hangi öğrencimizin hangi özelliği ön plana çıkıyorsa, onu geliştirmek için çaba sarf edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Manisa’daki eğitim kalitesini zirveye taşıma hedefinde olduklarını söyleyen Aksoy, “Özel okul olmak değil, özel bir okul olmak hedefindeyiz. Zincirin gücü en zayıf halkanın gücü kadardır. Biz zincirimizin gücünü hep en üst seviyede tutmak için gayret göstereceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilişim