Manisa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evlerinde bakım ve koruma altında olup Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına katılan 5 öğrencinin tamamı sınavda başarılı olarak 2018 Yılı Yüksek Öğrenim Programına yerleştiler.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer, Manisa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evlerinde bakım ve koruma altında olup katıldıkları Yüksek Öğretim Kurumları Sınavında başarılı olarak 2018 Yılı Yüksek Öğrenim Programına yerleşen öğrencileri tebrik etti.

Başarılı öğrenciler Ege Üniversitesi Makine Bölümü, Erzurum Teknik Üniversitesi/Psikoloji, Bitlis Üniversitesi/Spor Yöneticiliği, Manisa Celal Bayar Üniversitesi /Halkla İlişkiler ve Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi/Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerine yerleştiler.

Vali Güvençer ve eşi Manisa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evlerinde bakım ve koruma altında olup katıldıkları Yüksek Öğretim Kurumları sınavında başarılı olarak 2018 Yılı Yüksek Öğrenim Programına yerleşen öğrenciler ile lise 11. ve 12. Sınıfa devam edip derslerinde başarılı olan çocuklarla birlikte akşam yemeğinde bir araya gelerek çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti.

Yemekte konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer; çocukların bu başarılarından dolayı gurur duyduklarını ifade ederek, çocukların sağlıklı bir birey olarak topluma kazandırılmaları için ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Gençlerin bu başarılarının diğer çocuklar için de teşvik edici bir unsur olacağını, öğrencilere eğitim hayatının dönüm noktası olan bu sınıflarda gelecekleri adına doğru adım atmaları gerektiğini vurgulayan Vali Güvençer, devletin gençleri aile şefkatiyle kucakladığını, milletçe ilerlemek için hem kendi kariyer planlarını yapmalarını, hem de birlik ve beraberlik duygusundan bir an bile uzaklaşmamaları gerektiğini kaydetti.

Manisa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan da, Vali Güvençer’in kendilerine her anlamda destek olduğunu belirterek teşekkür etti. Konan, Vali Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer’i her zaman yanlarında görmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ve bunun kendileri için bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim