Manisa 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada boyacılık işiyle uğraşan baba H.K, çocuğunun kendisini tokat attığı için şikayet etmesi üzerine cezaya çarptırıldı. Aynı evde yaşayan baba ve oğul, şimdi birbirlerinden uzak odalarda yaşamaya çalışıyor.

ÖZEL HABER BERFİN ADICAN                      

Edinilen bilgilere göre Manisa’da boyacılık yapan H.K, yaklaşık 1,5 yıl önce hiperaktivite teşhisi konulan R.S.K isimli çocuğuyla tartıştı. Tartışma esnasında baba H.K, o dönem 15 yaşında olan çocuğuna tokat attı.

Babasının attığı tokatla gözü moraran R.S.K, ilk olarak karakola giderek babasından şikayetçi oldu. Karakolda yapılan işlemlerin ardından R.S.K, babasının attığı tokat için hastaneye giderek darp raporu aldı.

EVE KAĞIT GELDİĞİNDE GÖZLERİNE İNANAMADI

Baba H.K, çocuğunun kendisinden şikayetçi olduğunu bilmezken kısa bir süre sonra evine mahkeme celbi geldi. Baba H.K hakkında açılan davanın ne olduğunu öğrenmeye çalışırken, çocuğu kendisinden şikayetçi olduğunu ve hukuki yollara başvurduğunu söyledi.

“BEN BABAYIM”                                   

Baba H.K, Manisa 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2015 yılının Aralık ayında görülen ilk duruşmaya oğlu olmadan katıldı. H.K yaptığı savunmada, “Çocuğum hiperaktif. Kardeşlerini ve annesini çok sinirlendiriyordu. Beni de çok sinirlendirdi. Boş bulunarak çocuğuma bir tane tokat attım. Gözüne geldi, gözü morarmış. Daha sonra beni şikayet etmiş. Bana şikayet ettiğini de söylemedi. Hakim bey, ben babayım. Bu olay için mahkemelere çıkıyorum. Ben daha önce adliyenin kapısından içeri girmedim. Biz hala aynı evde yaşıyoruz” dedi.

TOKAT ATTIĞI ÇOCUĞUYLA AYNI EVDE YAŞARKEN CEZA ALDI

Baba H.K’ın savunmasının ardından dava ertelendi. 2015 yılının son günlerinde yapılan ikinci duruşmada mahkeme heyeti, H.K’in çocuğu R.S.K’ye yönelik hareketini 5 yıl içerisinde tekrarlaması durumunda 4 ay boyunca para cezasına çarptırılacağına kanaat getirerek babayı serbest bıraktı.

Gerekçeli kararın yazılmasının ardından 2016 yılı içerisinde karara itiraz eden H.K, bu hamlesinden de veto yedi.

İtirazının kabul edilmemesinin ardından H.K, kendisine verilen cezaya uyarak çocuğu R.S.K ile aynı evde yaşamaya devam etti.

“ÇOCUĞUNA TOKAT ATMAK SUÇMUŞ, VALLAHİ BİLMİYORDUM”

Baba H.K cezaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Önce eve bir kağıt geldi. Ne olduğunu anlamadım. Daha sonra polisler geldi. Suçlulara bindirdikleri araca beni de bindirdiler. Beni Manisa Devlet Hastanesi’ne götürerek içki içip içmediğimi kontrol ettiler. Temiz çıktım. Sonra mahkeme günü geldi. Polis telefon açtı, mahkemem olduğunu söyledi. Mahkemeye gittim. Çocuğum hiç mahkemeye gitmedi. O zaman da aynı evde yaşıyorduk, şimdi de aynı evde yaşıyoruz. Bu ceza geldikten sonra şimdi bana istediğini yaptırıyor. Mahkemeye çıktığımızda hakime ‘ben babayım, çocuğuma bir tokat atamayacak mıyım?’ dedim. Çocuğuna tokat atmak suçmuş, vallahi bilmiyordum” dedi.

“O GÜNDEN BERİ DOKUNMADIM”

Ceza aldığından beri çocuğuna dokunmadığını söyleyen H.K son olarak şu ifadeleri kullandı, “O günden beri çocuğumu hiç ellemedim. Zaten cesaret edemem. Şimdi hepimize istediğini yaptırıyor. ‘Eğer bana vurursan seni tekrar şikayet ederim’ diyor. Nasıl çocuğa dokunacaksın? Dava bitince çocuğum bana ‘cahillik yaptım’ dedi ama yapacak bir şey yoktu. Bu süreci atlattık. Artık şakalaşıyoruz. O bana ‘bir daha bana dokunursan seni hapse attırırım’ diyor. Yapacak bir şey yok, artık işin komedi kısmıyla ilgileniyorum”

Editör: TE Bilişim