Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, ilçedeki üreticilere destek olmak amacıyla bazı tarımsal ekipmanlar satın almaya karar verdiklerini kaydetti. Bu kapsamda Belediye Meclisi'nin de onayı ile 2 adet sap parçalama makinesi ile 1 adet 4 tonluk gübre dağıtma makinesi satın alacaklarını belirten Yaralı, bu ekipmanları üreticilerin kullanımına sunulmak üzere Çiftçi Malları Koruma Başkanlığına tahsis edeceklerini bildirdi.
Gediz ovasının bereketli toprakları üzerinde kurulu bulunan Saruhanlı’nın tarımla geçinen bir ilçe olduğunu, alın terini toprağa akıtarak evine ekmek götüren üreticilere destek olmak istediklerini dile getiren Başkan Yaralı, şunları söyledi: "Ülkemizin kalkınmasında, ekonomimizin büyümesinde, üretim ve verimliliğin artırılmasında, tarımsal üretimin her kademesinde alın teri olan çiftçilerimiz, her zaman baş tacımız olmuştur. Bu topraklarda yaşayan binlerce kardeşimiz alın terini toprağa akıtarak ekmeğini kazanıyor. Üretici kardeşlerimiz adeta toprağı berekete dönüştürüyor. Bizlerde Saruhanlı Belediyesi olarak çiftçi ve üreticimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.
Bu kapsamda bir çok mahallemizde ilaç makinaları için su dolum tesisleri kurduk. Şimdide ekipman desteği sağlıyoruz."
Başkan Yaralı, Türk Patent Enstitüsü tarafından 'Üzümün Başkenti' unvanı verilen Saruhanlı'daki tüm çiftçilerin hizmetinde olduklarını dile getirerek ekipmanların üreticiler için hayırlı olmasını diledi.

Editör: TE Bilişim