CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, çiftçilerin elektrik borçlarını tarımsal destekleme ödemesinden keserek dağıtımcı şirketlere ödeyecek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yeni tebliği için "Bakan Sayın Mehdi Eker, topraktan elini çekti, elektrik şirketlerinin tahsilatçılığına başladı. Bu cumartesi günü çıkan tebliğden önce, 9 Mart'taki Bakanlar Kurulu kararıyla çiftçiye, 'elektrik borcun varsa sana tarımsal destekleme de yok. Git parayı nereden bulursan bul, yoksa ürünün yanar' diye Resmi Gazeteden açıkça tehdit savuran hükümet, şimdi de 30 Ağustos'ta çıkardığı Bakanlık tebliğiyle, şirketlerin kârı düşmesin diye çiftçinin kursağından kesiyor, tarımsal desteklemeye göz dikiyor. Tarımı bitirenler, dünden itibaren, üç kuruşluk tarımsal desteği de elektrik borcuna saymaya başladı'' şeklinde konuştu.


"SEÇİM BİTTİ, ELEKTRİKLER GİTTİ''


CHP'li Milletvekili Öz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlığı döneminde Başdanışmanı olan İbrahim Kalın ile Abdullah Tivnikli ile arasında Mart ayında geçen ve medyaya yayılan konuşmasına değildi. CHP'li vekil Öz, "Kayda göre; dönemin Başbakanı Erdoğan, herhalde Ağustos ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimini düşünerek, Başdanışmanı İbrahim Kalın'a talimat veriyor ve Güneydoğudaki şirketlerin tahsil edemedikleri elektrik faturaları ve kayıp kaçak bedelleri için, Ağustos ayına kadar elektrikleri kesilmemesini istiyor. Kalın da Tivnikli ile görüşmesinde, Ağustos ayında bu işin çözüleceğine söz veriyor. Medyada dolaşan ses kayıtları bir kez daha ortaya koydu ki, seçim bitti, elektrik gitti. Güneydoğu'daki dağıtım şirketlerinin alacakları için Bakanlık taşeronluğa başladı. Üreticinin elektrik faturasını ödeyecek parası olmayınca, tarımsal destekleme alacakları, Resmi Gazetedeki iki satırlık tebliğle şirketlerin kasasına akıtıldı'' diye konuştu.


"TARIMSAL DESTEKLEMEDEN ELİNİZİ ÇEKİN''


CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na çağrıda bulunarak, "Manisa'da, Mardin'de sulama elektriğinde direnen, çözüm için sadece partimizi yanında bulan üreticimiz için Bakanlığa bir kez daha çağrıda bulunuyorum: Tarımsal desteklemeden elinizi çekin, 6 aylık elektrik faturası tahsilatına geri dönün. Şirketlerin kârına değil, üreticinin yuvasına, emeğine yatırım yapın. Kayıp kaçaklar için yıllardır çalışma yürütmeyenler, şimdi şirketler dara düştü diye iştaha geldi, vatandaşın sırtına binmeye başladı'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim