Emre Halil ESENKAYA

Yönetmelik değişikliğiyle ‘Çok programlı Anadolu lisesi, mesleki ve teknik eğitim merkezi ve mesleki eğitim merkezinde karma eğitim yapılır’ maddesinin yürürlükten kaldırılması ülke genelinde tartışmalara yol açtı. CHP Manisa İl Gençlik Kolları, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda konuyla alakalı basın açıklaması düzenleyerek, vatandaşlardan karma eğitimin devam etmesi için imza topladı. Açıklamaya CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler İlçe Başkanı Zerrin İşnel, Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka, Şehzadeler Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, Yunusemre İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ekrem Kara ve partililer katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Gençlik Kolları, ülke genelinde tartışma konusu olan ve karma eğitimin devam etmesi yönünde basın açıklaması düzenledi. Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yönetmelik değişikliği yaparak ‘Çok programlı Anadolu lisesi, mesleki ve teknik eğitim merkezi ve mesleki eğitim merkezinde karma eğitim yapılır’ maddesini yürürlükten kaldırmıştı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan CHP Manisa İl Gençlik Kolları, Manisalılardan karma eğitimin devam etmesi yönünde imza toplayarak, destek istedi.

‘GENÇLİK ENGELLENMEK İSTİYOR’

Grup adına konuşan CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay açıklamasında: ‘AKP’nin 24 Haziran karşı devrimi, ilk icraatını 12 Eylül’ün darbeci paşaları gibi gençliğin politizasyonunun önüne engeller çıkararak gerçekleştirmek istemiştir. Mevcut tüketim kültürü ile Anadolu’nun erkek ve kadınlarının dişiyle, tırnağıyla savaşarak kazandığı aydınlanmacı bütün değer ve birikimler gençliğe yabancılaştırıldı. Siyasetin dönüştürücü ve devrimci gücüne, doğa bilimlerinin ve felsefenin insanlığı daha ileri mevzilere taşıma iradesinin karşısına koyulan set, bugün açık açık kendini karma eğitimin yeniden sorgulanma noktasına taşıdı. Evren’den Erdoğan’a emperyalist tüketim kültürünün içine hapsedilmeye çalışılan gençliğe son darbeyi, Cumhuriyet devrimlerinin kuşatılmamış son mevzilerine saldırarak ulaşılmaya çalışılıyor. 2018-2019 eğitim yılına haremlik, selamlık uygulaması ile girilerek saray rejiminin yukarıdan aşağıya çürümüş bir toplum projesi yaratma heveslerini gençlik kursaklarında bırakmalı” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim