Cumhuriyet Halk Partisi Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka ve Belediye Meclis Üyesi Erdinç Yavaşlı, 22 Nisan Pazar saat 12.00’de yapılacak olan KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞTAYI için mahalleye astıkları duyuru panolarının Yunusemre Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından toplanılması ile ilgili açıklama yaptı.

Yunusemre Belediyesi’nin bu yaptığının emek hırsızlığı olduğunu belirten Bozyaka şunları söyledi: “Erdinç Başkanımızın aracılığıyla Yunusemre Belediyesi’nden izin alarak gece geç saatlere kadar mahalle sakinleriyle birlikte astığımız 100’e yakın pankart ve çıtalı raketlerin mahalleden ayrılmamızın hemen ardından zabıta ekipleri tarafından söküldüğünü öğrendik. Astığımız bu reklam panolarının içeriğinde bir siyasi parti propagandasının dahi olmadığını, çalıştaya katılacak konuşmacıların ve Kentsel Dönüşüm Platformu isminin bulunduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Pazar günü yapacağımız çalıştayın tek amacının vatandaşlarımıza Mimarlar Odası, Mühendisler Odası ve Muhtarlar Derneği gibi tarafsız sivil toplum örgütleri aracılığıyla vatandaşa doğru ve temiz bilgiyi ulaştırmak olduğunu buradan tüm Manisalıların bilgisine sunuyorum. Bu reklam panolarının yapılmasında öğrencilerin dahi harçlıklarıyla katkısının olduğunu, odaların, derneklerin katkı sunduğunu, mahalle sakinlerinin emeği olduğunu belediye de biliyordu. Ancak vatandaşlara gerçeklerin anlatılacağı korkusu onları buna sevk etti. Yunusemre Belediye Başkanı’nı yaptırdığı bu davranış sebebiyle kınıyor, kendisini vatandaşlarımızın vicdanına sevk ediyorum. Laleli , Mesir, Lalapaşa ve Mutlu Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı doğru ve güvenilir bilgiye ulaşabilmeleri, aldatılmamaları için 22 Nisan Pazar saat 12.00’de Kültür Sitesi Lale Salonu’nda yapacağımız çalıştaya davet ediyorum.”

CHP’li Yunusemre Belediye Meclis Üyesi Erdinç Yavaşlı: “Partimiz tarafından bana verilen bilgi doğrultusunda, toplanan raketler ve pankartlarla ilgili izin süreciyle ilgili belediyenin 2.yetkilisi durumunda olan Belediye Başkan Yardımcısı Ramiz Şiyak, tarafımca aranmıştır. Raketlerin konması konusunda izin talep edilmiştir ve makul cevap vermiştir. Zabıtaları kendisinin bilgilendireceğini, bizim de pankart ve raketleri uygun yerlere asabileceğimizi bildirdi. Bu doğrultuda partimiz gerekli çalışmayı yaptı fakat; Belediye Zabıtaları, Belediye Başkan Yardımcısı’ndan alınan izne rağmen raketleri usulsüzce toplamıştır. Oysa yapılacak olan panel mahalle halkının bilgi alabileceği, teknik donanımı yüksek katılımcıların kendilerine bilgi vereceği bir platformdur. Halkın buna katılmasında uygulayıcı belediye olan Yunusemre Belediyesi’nin alınganlık ve telaş göstermesine gerek olan bir şey yoktur. Bu toplantı kentsel dönüşüme karşı bir toplantı değildir, bilgilendirme amaçlıdır. Fakat mevcut Belediye Başkanı halkı doğrudan ilgilendiren projelerde; halkın bilgisini almama, halka danışmama, halkla birlikte karar vermeme gibi bir tutum içerisindedir. Biz bunu daha önce Akgedik’te yapılan uygulamalardan çok iyi biliyoruz. Akgedik köyünde halka rağmen halkın tapulu arazileri alınıp söz verilen araziler kendilerine verilmediği gibi, halkın yaşadığı alan içine yine halka rağmen foseptik açmıştır. Mevcut Belediye Başkanı Laleli ve Mesir’de uygulamaya koymak istediği kentsel dönüşüm kararını yine burada yaşayan halka sormadan; Bakanlar Kurulu kararıyla ilan edip kendisinin dışında hiç kimsenin bilgi verme ve bilgi alma hakkını bulundurmadan; tek adam benim, benim istediğim gibi olacak refleksiyle hareket etmektedir. Ak Parti’nin kurucu İl Başkanı olan Belediye Başkan Yardımcısı Ramiz Şiyak’ın oluruna rağmen bu uygulamayı yaptırmıştır. Burda öncelikle Ak Parti’li yöneticilere ve seçmenlere şöyle bir önerim olacaktır, mevcut olan Belediye Başkanı, Ak Parti kayığında ancak bir safradır. Ak Partililer ve Yunusemre halkı bu safrayı kayıktan atmadığı sürece Yunusemre’de katılımcı, sağlıklı bir kent kurmak mümkün olmayacaktır. Mevcut Belediye Başkanı Akgedik’te verdiği sözleri yerine getirmediği gibi kentsel dönüşüm olan mahallelerde de verdiği sözleri yerine getiremeyeceği aşikardır. Bundan dolayı bu mahallelerde yaşayan mülk sahipleri en kısa zamanda örgütlenip haklarını arayacakları sivil toplum örgütlerini kurmalı ve kendilerini hukuki olarak sağlama almalıdır.”

Editör: TE Bilişim