Manisa’da CHP Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka’nın yaptığı eylem, akıllara 2001 yılını getirdi. Ekonomik kriz ve doların yüksekliği nedeniyle iş yapamadığını belirten bir esnaf Başbakanlık çıkışında dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’e seslenerek “İşime yaramıyor artık sayın başbakanım” dedikten sonra yazarkasayı yere fırlatmıştı. Aynı eylemi, dün Manisa’da CHP Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka yaptı. Manisa Valiliği önünde açıklama yapan Bozyaka, açıklamanın sonunda Manisa Valiliği’nin merdivenlerine yazarkasa fırlattı.

Dolar, Euro ve altının yükselişi durdurulamıyor. Özellikle de doların kuru saat başı farklılık gösteriyor. Cumhuriyet Halk Partisi Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka öncülüğündeki CHP’liler de doların yükselişinden sorumlu tuttuğu iktidarı protesto etmek adına eylem yaptı. Eyleme, ilçe Başkanı Serdar Bozyaka’nın yanı sıra, Şehzadeler ilçe Başkanı Zerrin İşnel,  Yunusemre İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Yurdakul Cebeci ve partililer katıldı.

SAAT BAŞI YÜKSELİYOR

Bozyaka, açıklamasında dolardaki önlenemeyen yükselişe dikkat çekti. Bozyaka şöyle devam etti: “Bugün buraya gelirken dolar 4 lira 80 kuruştu. Şimdi 4 lira 90 kuruşa çıktı. Her dakika artıyor. Euro 5 lira 60 kuruş.  Mazot 5 lira 70 kuruş. Ama gerçek fiyatı 6 lira 30 kuruşa yakın. Seçim öncesinde ÖTV indirimi yapıldı.  Benzin şu anda 6 lira 20 kuruş. Ve bütün vatandaşlarımız bu durumdan şikayetçi. Türkiye’de hiçbir şey yolunda gitmiyor.”

“BU DURUM TEK ADAM REJİMİNİN SONUCUDUR”

2001 yılındaki ekonomik krizi hatırlatan Bozyaka, “Bu devalüasyonda Türk lirası yüzde 30 değer kaybetti. 20 Temmuz saray darbesinden bu yana yani OHAL döneminde Türk lirası yüzde 60 değer kaybetti.  Türkiye’de hukuku yok ederlerse özgürlükler engellenirse demokrasi askıya alınırsa ekonominin çökeceğinin kendilerine yıllardır söylüyoruz. Tek adam rejimi kurarsan merkez bankası da benim faiz de ben belirlerim dersen ekonomi dibe vurur diye uyarıyoruz. Ancak lafımızı dinletemiyoruz” diye konuştu.

Yaşanan krizin bir yönetim krizi olduğunu savunan Bozyaka, şunları aktardı: “Dolar krizi tamamen tek adam krizidir.  Tek adam gitmeden Türkiye’de normalleşme beklemememiz de mümkün değildir.  Bu tek adam krizinin faturaları var. Faturaları kim ödüyor. Dolarla borçlanan şirketler 250 milyar lira zararda.  Askeri ücretlileri rahatlatacak kaynak yani bizim önerdiğimiz 2 bin 200 lira olacak diyoruz ya o kaynak heba edildi. Kaynak Türkiye’nin iyi yönetilmesiyle gelecek emekliye 30 Nisan da bin lira ikramiye vadettiler. 30 Nisan tarihinde bin lira ikramiye 4 lira 4 kuruşken dolar 247 dolara tekabül ediyordu. Bugün geldiğimiz nokta da aynı para 207 dolar. Emekli 40 dolar zararda. Yani emeklinin cebinde 192 lira çalındı. Aynı emekli alım gücü bin lira karşılığında 808 liraya düşmüş durumda. Görüyorsunuz tek adam krizinin faturaları emekliye işçiye ve işverene ödettiriliyor.”

“İKTİDAR YAKASINI FAİZ LOBİSİNE KAPTIRMIŞ”

Ülkenin ekonomik açıdan yangın yerine döndüğünü vurgulayan Bozyaka “Bu iktidar, faiz lobisine fena halde yakayı kaptırmış durumda. İngiltere’deki tefecilere 15 yılda 150 milyar dolar para ödüyor bu iktidar. Daha 17 ay görev süresi varken, ‘Erken seçimi istemek vatana ihanettir’ derlerken neden erken seçim istendiğini şimdi daha iyi anlıyoruz. Bir ‘Dış güçlerin oyunu’ tutturmuşlar gidiyor. Sormazlar mı niye izliyorsunuz? Yıllardan beridir söylüyoruz. Türkiye’yi iyi yönetirseniz, üreten bir ekonomiye geçerseniz sizin ekonominizle hiçbir dış güç uğraşamaz. Şimdi çıkmışlar sanki muhalefet partisi gibi manifesto yayınlıyorlar. Diyorlar ki üreten ekonomiye geçeceğiz. 16 yıldır yağmacı bir ekonomi tarafından yönetiliyoruz. Biz de 16 yıldır bunu sizlere söylüyoruz. Ülke yangın yerine düşmüş durumda” dedi.

“2001’DEN BİLE KÖTÜYÜZ”

Türkiye’de korku imparatorluğunun kurulduğunu ileri süren Bozyaka son olarak söyle dedi: “ Türkiye’de adalet yok,  hak yok, hukuk yok, özgürlük yok. Korku imparatorluğu yarattılar.  Ve bu korku imparatorluğunun eseri ekonomik krizdir. Türkiye 2001 krizinden daha kötü durumdadır. Hiçimse Türkiye’nin vatandaşlarından ekonomik krizi gizleyemez. Bu ülkede işçi düşünülmüyor. Bu ülke de emekçi düşünülmüyor. İsyanımız buna” ifadelerine yer verdi.

VALİLİK MERDİVENLERİNE YAZARKASA ATTI

Bozyaka, açıklamasının sonunda yanında getirdiği yazarkasayı Manisa Valiliği’nin merdivenlerine fırlattı.

Editör: TE Bilişim