Haber: Emre Halil ESENKAYA

Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağanüstü kurultayın için imzalar toplanmaya devam ediyor. Birçok CHP örgütünden kurultay için destek açıklamaları yapılırken, bir destek açıklaması da CHP Yunusemre Gençlik Kolları Başkanı Ekrem Kara’dan geldi. Partide taze kana ihtiyaç duyduklarını söyleyen Başkan Kara, değişimden yana olduklarını dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kurultay çağrılarının ardı arkası kesilmiyor. Parti yönetiminde değişiklik isteyen kurultay delegeleri, olağanüstü kurultay için imza vermeye devam ediyor. Birçok CHP örgütünden olağanüstü kurultayın toplanması için açıklamalar yaparken CHP Yunusemre Gençlik Kolları da bir açıklama yayınladı. CHP Yunusemre Gençlik Kolları Başkanı Ekrem Kara yoğun bir seçim dönemi geçirdiklerini söyleyerek, seçim döneminde çalışmış olan herkese teşekkürlerini sundu. CHP’de düzeltilmesi gereken yanlışlar olduğunu ifade eden Başkan Kara: “Seçim sonuçlarında bir kez daha halkın, Cumhuriyet’in kurucu partisi CHP’ne bir mesaj verdiğini gördük. Gördük ki vatandaşlarımızın, seçmenimizin düzeltmemizi istediği yanlışlar var. Evet, burada bir yanlış var, buradaki yanlışla bizler 9 seçim kaybetmiş bulunmaktayız. Biliyoruz ki ideolojisinden uzaklaşmış mücadele, sonuçlanmayan hamleler, sonu getirilemediği gibi unutulan cümleler ile liderler arkasına sığınılarak yapılan siyaset bize başarısızlık getirmiştir ve getirmeye devam edecektir” diye konuştu.

“GENÇLER DEĞİŞİM İSTİYOR”

Gençlik Kolları üyeleri adına konuşan Başkan Kara, değişimden yana olduklarını dile getirdi. Değişimin sadece genel başkan bazında değil partide işlemeyen tüm kurumlar için olması gerektiğini aktaran Başkan Kara: “Memleketin esas sahipleri gençler olarak diyoruz ki mevcut yapıyı koruma arzusu artık yerini gençliğin büyük coşkusuyla birlikte değişim rüzgarına bırakmıştır. Ancak bu değişim sadece genel başkanlık özelinde değil partideki tüm işlemeyen yapıların revize edilmesi ve uzaklaşılmış olan ideolojiye dönüş ile gelmelidir. Gençlik değişim istiyor, artık bizlere kaybetmeyi hatırlatan, bizleri kaybetmeye mahkum eden tüm yüzler ve yapılardan sıyrılıp gençlere yepyeni bir gelecek için umut olmalıyız” ifadelerini kullandı.

“TAZE KAN GEREKLİ”

Parti içindeki değişimin şart olduğunu ve acilen olağanüstü kurultayın toplanması gerektiğini belirten Başkan Kara: “CHP Manisa Yunusemre Gençlik Kolları olarak değişim için, taze kan için acilen olağanüstü kurultaya gidilmesi gerektiğini, parti tüzüğünün özgürlükçü ve demokratik bir şekilde revize edilmesini, örgüt içinde çalışmayan ya da işlemeyen hangi kişi ve yapılar varsa artık değişmesi gerektiğini söylüyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim