CHP Yunusemre İlçe Başkanlığı ‘Yeryüzü İftar Sofrası’ kurdu.

Gösterişli iftar sofralarına tepki olarak doğan 'Yeryüzü Sofrası’ Manisa Malta Parkı’nda kuruldu. Saat 20.00'dan itibaren parkta toplanan yaklaşık 400 kişi, yere kağıt sererek iftar hazırlıklarına başladı.

Bir araya gelen, yaklaşık 400 kişi, ezanın okunmasıyla birlikte dualarla oruçlarını açtı.

Yanlarında getirdikleri yiyecekleri birbirlerine ikram eden vatandaşlar, hep birlikte iftar yaptı.

SARAY’DA DEĞİL HALKIN KARDEŞLİK SOFRASINDA BULUŞTUK

5 yıldızlı otellerdeki, saraylardaki lüks iftarların itibarsızlaştırdığı gerçek Ramazan ve iftar sofralarının manasını yaşatmak ve itibarını iade etmek için Manisa’da Yeryüzü İftar Sofrası kurduklarını söyleyen CHP Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Lüks otel davetlerinde değil, Saray’da değil, halkın kardeşlik sofrasında buluştuk. Bu organizasyonun en önemli yanı suyunu ve ekmeğini helal yollarla kazanıp da yiyen insanların bir araya gelerek güzel bir iftar organizasyonu düzenlemesidir. Kazandığımız helal lokmalar ve Allah’ın tüm canlılar için bahşettiği nimetler ‘hepimize yeter’ demek için bir araya geldik. Statü, servet ve otoriteye ihtiyacımız yok diyoruz. Farklılıklarımızın ve zenginliklerimizin olduğu ortak yönetim ve ortak mülkiyet anlayışını eşitlik ve özgürlük ve temelinde inşa edebileceğimizi göstermek için bir araya geldik. Ramazan ayının asıl mânâsı insanların kendi nefsini terbiye etmesi, tokun açın hâlinden anlamasıdır. Tüm bu manevi değerler bize sevgiyi, paylaşmayı, birliği, barışı, dayanışmaya hedefletiyor. Yeryüzü iftar sofralarımız ve sahur kahvaltılarımız Ramazan boyunca ilçemizden farklı noktalarında devam edecek.“

İftara CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Demokrat Parti İlçe Başkanı Semra Sartık, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan da katıldı.

Editör: TE Bilişim