Alaşehir ve Sarıgöl’de Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY)’ne yönelik operasyon kapsamında yargılanan 60’u tutuklu 85 sanığın mahkemesine devam edilirken, duruşmada şok eden bir gerçek ortaya çıktı. Örgüte ait olan bir pansiyonun müdürü olan tutuklu sanık E.P’ın cezaevindeki diğer örgüt üyelerine, “Her şeyi herkese anlatmayın. Ayın 9’unda tahliye olabilir, itirafçılara dikkat edin. Tedbiri elden bırakmamak lazım” yazılı bir pusula gönderdiği ortaya çıktı.

Manisa 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Alaşehir ve Sarıgöl’e yönelik yapılan FETÖ operasyonları kapsamında yargılanan 60’ı tutuklu 85 sanığın duruşmasına devam edildi.

Duruşma öncesi yoğun güvenlik önlemleri alınırken, mahkemeye yalnızca avukatlar ve sanıkların aileleri alındı.

Mahkemede sanıkların kimlik tespitleri yapılırken, iddianamenin özeti okunarak yasal haklar hatırlatıldı.

Sabahın erken saatlerinde başlayan duruşmada, sanıklara yöneltilen suçlar anlatılarak savunma hakkı verildi.

“BU ÖRGÜTTEN TİKSİNİYORUM, DARBE YAPANLARIN ALLAH BELASINI VERSİN!”

Silahlı terör örgütü üyeliği ve örgüte destek sağlama suçuyla yargılanan çiftçi A.H’ye FETÖ liderinin ‘paranızı Bank Asya’ya yatırın’ talimatını verdikten sonra hesabına 25 bin TL transfer etmesi soruldu. A.H, kredi kartı limitinin yükseltilmesi için Bank Asya’yı aradığını, banka yöneticilerinin kendisine “Hesabına para yüklemezsen kredi kartı limitini yükseltemeyiz” dediğini ve bunun üzerine parayı hesabına transfer ettiğini iddia etti.

A.H, “FETÖ’yü lanetliyorum. Bu örgütten tiksiniyorum. Darbe yapanların, halka, polise kurşun sıkanların Allah belasını versin. Devlet bu canileri cezalandırsın. Bu örgütün sohbetlerine katıldığım için pişmanım. Cezaevine girdim, eşim felç geçirdi. 15 aydır hapisteyim” dedi.

“SOHBET HOCALARI KAÇTI, GERİSİ BİZE KALDI”

A.H, “Bizim sohbetimizi yönetenler ülkeden kaçtı, cezaevine girmek bize kaldı. Gerisi bize kaldı. Bu sohbet gruplarının içerisinde sarhoş insanlar var. Eş dost müşteri benim ziyaretime geliyordu. Bu sırada dini sohbetlerle karşılaştım. Dini öğretmeye çalıştıklarını sandım. Gençler parkta oturuyordu, ‘amca sohbetimize gel’ diyorlardı. Sohbetlerde FETÖ liderinin kitapları okunuyordu” dedi.

Öte yandan A.H, kendisine Bank Asya için yöneltilen suçlamalara, “Ben birçok bankayla çalıştım, hepsinde yüklü miktarlarda param var” şeklinde cevap verdi.

STV’Yİ KAÇAK YOLLARLA İZLETMEYE ÇALIŞMIŞLAR!

Mahkeme başkanının ifadeleri okuması ardından savunma yapması için tutuklu sanıklardan bir diğeri olan kasap H.V çağırıldı. FETÖ’nün yayın organı olan Samanyolu TV’nin kapatılması ardından Manisa’da kaçak yayın yapılmaya çalışıldığını anlatan H.V, “Samanyolu TV kapatıldıktan uzun bir zaman sonra birileri benim yanıma geldi ve bahçeme bir cihaz getirmek istediler. Bunun için bana para teklif ettiler. Ben de cihazı kabul ettim. Cihazı evime bıraktılar, kurmak için geleceklerini söylediler. Buradan kaçak yayın yapılacakmış, bilmiyordum. Zaten cihazı kurmaya gelmediler, 1-2 ay sonra da 15 Temmuz darbesi oldu” dedi.

Mahkeme heyetinin, “15 Temmuz darbe girişimi öncesi evinde toplantı yapıldığı doğru mu” sorusuna sanık H.V, “Hayır, öyle bir şey yok” şeklinde cevap verdi.

CEZAEVİNDEKİ DİĞER SANIKLARA, “ÇÖZÜLMEYİN” DEMİŞ!

FETÖ’nün pansiyonunda müdür olarak görev yapan tutuklu sanık E.P’ın ifadesi duruşmaya damga vurdu.

Telefonunda ByLock tespit edilen ve örgütün ilçedeki yapılanmasında kritik bir rol oynayan tutuklu sanık E.P’in, cezaevindeki diğer mahkumlara pusula yoluyla “Her şeyi herkese anlatmayın. Ayın 9’unda tahliye olabilir, itirafçılara dikkat edin. Tedbiri elden bırakmamak lazım” yazılı bir not gönderdiği ortaya çıktı.

E.P suçlamayı kabul etmezken, mahkeme heyeti Jandarma ekipleri tarafından yazılı pusulanın kriminal incelemesinin yapıldığı ve sanığın el yazısıyla yazıldığının tespit edildiğini ifade etti.

Mahkeme başkanı bu sırada sanığa, “Kul hakkına giriyorsunuz. Pişman olmuş olabilirsin, her şeyi anlat” dedi.

BYLOCK KULLANICILARI SANIK E.P’Yİ “ÜSTAD” İSMİYLE KAYDETMİŞLER

Öte yandan sanık E.P’in ByLock kullandığı tespit edilirken, diğer ByLock kullanıcılarının kendisini ‘Üstad’ ismiyle kaydettiği ortaya çıktı. E.P, bu suçlamayı da kabul etmedi.

YARGILAMA DEVAM EDECEK

FETÖ’nün Alaşehir yapılanmasına yönelik açılan davada yargılanan 60’ı tutuklu 85 sanığın yargılamasına hafta boyunca devam edileceği öğrenildi.

HABER BERFİN ADICAN

Editör: TE Bilişim