Yunusemre Belediyesi tarafından yaptırıldığı iddia edilen anketle ilgili Yunusemre Belediye Meclisi'nde CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı'nın sorusu üzerine konuşan Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, anketin Yunusemre Belediyesi tarafından yaptırılmadığını söyledi. Çerçi, "18 maddelik bir anket yaptık. Bizim yaptırdığımız ankette bu tür sorular yok." dedi.

Yunusemre Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında, Yunusemre Belediyesi tarafından düzenlendiği iddia edilen ve içerisinde ‘Laik misiniz, Atatürkçü müsünüz, muhafazakar mısınız?' şeklinde sorular olduğu öne sürülen anketle ilgili olarak CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı, Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'ye soru yöneltti. Yavaşlı, "Bir anket sorunu var. Ankette sorulan bir soru var. Laik misiniz, Atatürkçü müsünüz, muhafazakar mısınız' şeklinde soru sorulduğu söyleniyor. Böyle bir anket var mı? Bunun bilgisini istiyoruz." diye sordu.
Belediye Başkanı Çerçi de, "18 maddelik bir anket yaptık. Ekiplerimiz arazide yapıyor bunları. Benim işim siyasi görüş mü? Ben belediyeciyim. Piyasada anket yaptıran bir sürü firma var. Muhtemelen böyle sorular sorulmuş. Zırvalamışlar. İl Başkanı allamış pullamış. CHP İl Başkanı bunları söylemiş. Atatürkçü müsünüz? İslamcı mısınız? diye soruyorlar. Benim böyle gündemim mi var? Başka firmanın anketi üstüne gelmiş. Bizim yaptırdığımız ankette bu tür sorular yok. Yaptırdığım anketi vereyim. İçeriğine siz de bakın. Yapmayalım mı? Halkın derdini öğrenmeye çalışmayalım mı?" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim