YAŞLI KADINDAN 40 CM'LİK TÜMÖR ÇIKTI

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi yine Türkiye'de bir ilke imza attı. Bir hastanın kalçasında yer alan 40 santimetre büyüklüğündeki tümörü başarıyla çıkaran hastane doktorları, ameliyat operasyonunu 6 saatte tamamladıklarını söyledi.




Kalçasındaki tümör nedeniyle sağlığını ve sosyal yaşamını kaybettiğini ifade eden 63 yaşındaki Nezahat Demir'e sağlığını, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Temiz ve ekibinin başarılı müdahalesi ile sağlığı geri verildi. Hastadan 40 santimetre büyüklüğünde bir tümör çıkardıklarını belirten Dr. Temiz, "Bu çok ciddi ve büyük bir ameliyattı. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de ‘Sarkoma' diye nitelendirdiğimiz tümörün çıkarıldığı bir ameliyat duymadım." diye konuştu.
Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Temiz, Nezahat Demir'e yapılan cerrahi müdahalenin 6 saat sürdüğünü belirterek, hastanın şimdiki sağlığının gayet iyi olduğunu açıkladı.

40 CM ÇAPINDA TÜMÖR ÇIKARDILAR
Demir'in 25 gün önce sol kalçasında büyük bir kitlenin cildi delerek dışarıya çıkması şikayetiyle hastaneye geldiğini anlatan Temiz, tümör sebebiyle hastada bacak güçsüzlüğü gibi sağlık sorunlarının ortaya çıktığını belirterek ,"Hastanın daha önce İzmir'de tedavi edildiğini fakat çözüm bulunamadığını öğrendik. Hastamızda yaklaşık 40 santimetre bir tümör olduğunu tespit ettik ve ameliyat etmeye karar verdik. Bu çok ciddi ve büyük bir ameliyattı. Genel cerrahi ve plastik cerrahiden arkadaşlarımızla 6 saatte bu ameliyatı gerçekleştirdik. Kanamalı ve ciddi bir ameliyattı. Yaklaşık 40 santim çapında bir tümör çıkarttık" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE BİR İLK
‘Sarkoma' adı verilen kötücül bağ dokusu tümörleri arasında bu büyüklükte bir tümöre yapılan cerrahi operasyonun Türkiye'de bir ilk olduğuna değinen Temiz, "Hastanın ameliyat sonrası da çok büyük bir sıkıntısı olmadı. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de ‘Sarkoma' diye nitelendirdiğimiz tümörün çıkarıldığı bir ameliyat duymadım. Bu bir ekip çalışmasıdır. Türkiye'nin her yerinden benzer ve zor vakalar kliniğimize gelip tedavi ediliyor. Bu anlamda hastanın sağlık durumu gayet iyi. Bu da bizi mutlu ediyor." diye konuştu.

"ÇOK MUTLUYUM"
Kütahya'da yaşayan, evli ve 2 çocuk annesi 63 yaşındaki Nezahat Demir, Ege Bölgesi'nde yer alan bir çok hastaneye gittiğini ve tedavi olamadığını anlatırken şans eseri geldiği CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi'nde tedaviyi bulduğunu anlatırken göz yaşlarını tutamadı. Hastane doktorları ve personellerinin oldukça başarılı olduğunu söyleyen Demir, "2006 yılından beri bu hastalığın sıkıntısını yaşıyorum. İzmir'de Ege Üniversitesi Hastanesi ve 9 Eylül Hastanesi'ne gittim ama çare olamadılar. Sonra şans eseri Manisa'ya geldim ve üniversite hastanesinde tedavi olmamı önerdiler. Burada doktorlarımız sayesinde ameliyat oldum ve beni kurtardılar. Allah onlardan razı olsun. Ne oturabiliyordum ne de yemek yiyebiliyordum. Şimdi gayet iyiyim" diyerek sözlerini sonlandırdı.
Editör: TE Bilişim