ÇANAKKALE Zafer'in 100. yıldönümü için Genel Kurmay Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte; Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'ne bağlı Çavuşlar Mahalle Muhtarı Alime Kocabıyık'a Çanakkale'de şehit düşen dedesi Derviş Hasan adına onur belgesi ve plaket verildi. Muhtar Kocabıyık, sevincini Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç ile paylaştı.

Ankara'da Genel Kurmay Başkanlığı tarafından konuk edilen Sarıgöl'ün ilk kadın Muhtarı Alime Kocabıyık, şehit dedesi Derviş Hasan adına aldığı onur belgesi ve plaket ile Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılıç'ı makamında ziyaret etti.

Aldığı belge ve plaketten dolayı mutluluğu yüzüne yansıyan Kocabıyık, "Ben hiç dedemi görmedim. Ama dedemin Çanakkale'de şehit olduğunu babamdan öğrendim. Bu yıl Genel Kurmay Başkanlığı tarafından Ankara'ya davet edildim. Üç gün kaldım. Sonunda dedemin onur belgesini aldım. Hayatımın sonuna kadar evimde saklayacağım. Benden sonra da çocuklarım saklayacak. Çok mutlu oldum" dedi.

Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, "Tüm şehitlerimizle gurur duyuyoruz. İlçemize de Genel Kurmay Başkanlığı tarafından şehit Derviş Hasan için verilen onur belgesi ve plaketi bize de gurur vermiştir. Şehitlerimiz bizim için kutsaldır" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim