Kadın ve Aile Danışma Merkezi tarafından hazırlanan 13 haftalık ‘Kadın Sağlığı Eğitim Programı’nda, kadınlar birbirinden farklı konularda eğitim alacak.

            Kadınların toplumun oluşması ve şekillenmesindeki rolü ve önemini bilen Manisa Büyükşehir Belediyesi, yine kadınlara yönelik yeni bir eğitim programını başlattı. Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı ve Manisa Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol neticesinde, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Danışma Merkezi tarafından Kadın Sağlığı Eğitim Programı hazırlandı. Programın ilk haftası Atatürk Gençlik Merkezi’nde, Kadın ve Aile Danışma Merkezi Psikoloğu Tuğçe Başdemir eşliğinde, kursiyerlerin katılımı ile gerçekleşti. 13 hafta sürecek program kapalı grup halinde devam edecek ve kurs sonunda kursiyerlere Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından katılım sertifikaları verilecek. Ayrıca programa kayıt yaptırmak isteyen kadınlar, 237 41 08 numaralı Kadın ve Aile Danışma Merkezi’nden bilgi alabilecekler.

13 HAFTALIK EĞİTİMDE FARKLI KONULAR İŞLENECEK

            Kadın ve Aile Danışma Merkezi Psikoloğu Tuğçe Başdemir, Kadın Sağlığı Eğitim Programı hakkında bilgilendirmede bulundu. Başdemir, “Kadın sağlığı ve eğitimi programının ilk haftasını gerçekleştiriyoruz. Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı ile Manisa Büyükşehir Belediyesi arasında bu eğitim programı için protokol imzalandı. Eğitimlerimiz, 13 hafta sürecek. Program kapsamında; üreme organları ve işlevleri, temizlik-beslenme, güvenli annelik, doğurganlığın düzenlenmesi, üreme sağlığını koruyucu davranışlar, cinsellik, iletişim, haklar, çocuklar ve ergenler, genel sağlığı koruyucu davranışlar konuları işlenecek. Materyaller eşliğinde uygulamalı eğitimler yapacağız. 13 hafta sonunda devamsızlık yapmayan ve programlara katılan kadınlarımıza katılım belgesi vereceğiz. Kapalı grup halinde devam edeceğiz. Kursumuzu Eylül ayında yeniden açmayı planlıyoruz. 25 kişilik kontenjanımız olacak. Kayıt yaptırmak isteyen kadınlarımız, Kadın ve Aile Danışma Merkezimizden başvuru yapılabilir. 237 41 08 numaralı kadın danışma merkezimizin numarasından ulaşabilirler” diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim