Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisi Haziran ayı meclis toplantısı sonrası meclis üyelerini, Manisa protokolünü, siyasi parti temsilcilerini ve STK’ları iftarda ağırladı.

Teras 2 Restoran’da düzenlenen iftar yemeğine ev sahibi Başkan Ergün’ün yanı sıra Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Tugay Komutanı Albay Güven Dere, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

İftar sonrası Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bir konuşma yaptı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bu güzel sofraların bereketi tüten her ocakta olsun. Dostluğun ve paylaşmanın pekişmesine vesile olan bu mübarek günler hatırına, bu güzel birlikteliğimizin sonsuza kadar devam etmesini diliyorum. Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ olarak şehrimizde birçok projemizi tamamladık, birçoğu da devam ediyor. Manisa merkezde yollarda asfalt çalışması yapıyoruz. Geldiğimiz noktada 60 bin metrekarenin üstünde asfaltlama çalışması yaptık. Bozulan yollarda araçlar maddi hasar görüyor, trafik kazalarına sebebiyet veriyordu. Çalışmalar bayramdan sonra da kaldığı yerden devam edecek. Şehrimiz trafiğine katılacak elektrikli otobüslerle birlikte kökten bir değişime imza atacağız. Yenilenen yolların kazasız belasız kullanılmasını temenni ediyorum. 2014 yılından bu yana kısa bilgi vereyim. 19 milyon 855 bin 643 metre kare asfaltlama çalışması yapıldı. İl genelinde yoğun bir çalışma yaparak yollardaki güveni inşa etmeye devam ediyoruz. Bir aksilik olmadığı sürece bin 600 kilometre yolu daha asfaltlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Manisa Prime ve Eski Garaj Yeni proje ile ilgili de konuşan Başkan Ergün, “Manisa Prime otel AVM ve iş merkezi projemiz yükselmeye başladı. Manisa’nın marka değerine değer katacak olan bu projeyi önemsiyoruz. Eski garaj yeni projede de çalışmalar start alıyor. Her ne kadar belediye hizmet binası yapıyormuşuz gibi kara propaganda yapılsa da tamamlandığında bunun böyle olmadığını görecek. Kanayan pazaryeri sıkıntısını da bu proje çözecek.” diye konuştu.

il genelindeki yol çalışmaları ile ilgili konuşan Başkan Ergün, şöyle dedi: “İl genelinde de kavşak ve yol çalışmaları sürüyor. Geçtiğimiz günü Turgutlu Kavşağı’nın ilk etabını açtık. O bölgede trafik açısından yaşanan sıkıntılar tarihe karışacak. O yolu kullanan vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu projeye 75 milyon TL civarında yatırım yaptık. Alaşehir ve Salihli kavşaklarında da çalışmalar hızla devam etmekte. Turgutlu’nun tamamlanmasını müteakip Ahmetli’nin kavşak çalışması da başlayacak bayram sonrası.”

Çevreci bir belediye olduklarını dile getiren Başkan Ergün, “Çevreci yatırımlara da ağırlık veriyoruz. Bu anlamda öncü bir belediyeyiz. Uzunburun Manisa’nın 40 yıllık çöp sorununu çözdü. İlçelerimizde yapılan ve devam eden çöp aktarma istasyonlarının da bir kısmı faaliyete geçti. İl genelinde bu sorun yılsonuna kadar çözülecek. Manisa için en önemli yatırımlardan biri olan atıksu arıtma tesislerini de inşa ederek Manisa’nın 30-40 yıllık planlamasını yapıyoruz. Manisa Merkez tesisi tamamlanma noktasında. Bir iki ay içerisinde merkez atıksu arıtma tesisi hizmete girecek.” şeklinde konuştu.

Başkan Ergün konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Sayısı 8 bini geçen dar gelirli kardeşlerimizin faydalandığı gıda bankaları, evde bakım hizmetleri, engelli vatandaşlarımıza desteklerimiz hizmetlerimizden bazıları. Yapacak çok işimiz var. tüm çalışmalarımızı saymak istemiyorum. Kısa başlıklar itibariyle paylaşmak istedim. Bu ülke için kim bir çivi çakmışsa Allah razı olsun. Bu şehre hizmet etmek için bu makamlarda bulunan herkesin bu düşünce içerisinde olduğuna inanmaktayım. Ayrım yapmadan tüm ilçelerimize en güzel hizmetleri sunmak amacındayız. Belli periyotlar ve belli süreleri kapsasa da farklı düşünce içerisine girmeyin. Bütün ilçelere hizmet etmek bizim boynumuzun borcu.”

Editör: TE Bilişim