AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur’un katıldığı bir televizyon programında Ali Rıza Çevik İlkokulu Projesi ile Cengiz Ergün’ün bir ilişkisinin olmadığı şeklindeki söylemlere cevap, Manisa Büyükşehir Belediyesinden geldi. Açıklamada, söz konusu projenin Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılında gündeme getirildiğine dikkat çekildi.

Yapılan açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “AK Parti Milletvekili Sayın Murat Baybatur’un Büyükşehir Belediye Başkanımızın Ali Rıza Çevik İlkokulu Projesi ile hiçbir ilgisinin olmadığı yönündeki talihsiz açıklamalara cevaben bu açıklamayı yapmak zaruri bulunmuştur. Ali Rıza Çevik İlkokulu Projesi ilk olarak, 14 Ağustos 2014 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün tarafından gündeme getirilmiştir. Adı geçen okulun o dönem Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni ve ek bina yapılmasına acil ihtiyaç duyduğu okullar listesinde yer almasından hareketle Başkanımız öncülüğünde Büyükşehir Belediyemiz harekete geçmiş ve proje hazırlığına başlamıştır.

GÜNDEME İLK OLARAK 2014 YILINDA GELDİ

O dönem Ali Rıza Çevik İlköğretim Okulu’nun A ve B bloklarının yıkılarak yerine şehir merkezinde yaşanan otopark sıkıntısına alternatif bir çözüm olarak, zemin katında işletmesi Büyükşehir Belediyemize ait olacak şekilde, halka açık iki kat otopark yeri ile üstünde 48 derslikli okul binasının tarafımızca inşa edilmesini ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bedelsiz devredilmesini ön gören resmi başvurumuzu da yapmıştık. Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığımızın yaklaşık 3 ay süren projelendirme çalışmalarının ardından Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, Aralık 2014’te projeyle ilgili dönemin Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’a sunum yapmıştı. Söz konusu toplantıda Manisa Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Kuğu ve o dönem Milli Eğitim Müdürü olan Sayın Mustafa Altınsoy da hazır bulunmuştu.

“‘HEM SEVİNDİM, HEM ŞAŞIRDIM’ SÖZÜ FARKLI YERLERE ÇEKİLMESİN”

Toplantı, Ocak 2015’te de yine dönemin Manisa Valisi Sayın Erdoğan Bektaş ile bir kez daha gerçekleşmiştir. Yapılan toplantılar ve ortaya çıkan ortak akıl doğrultusunda projede gerekli düzenlemeler yapılmış ve Milli Eğitim Bakanlığının onayına sunulmuştur. Aradan 2 yıl geçtikten sonra, 2016 yılı Nisan ayında Bakanlıktan cevap gelmiş ve hazırladığımız proje reddedilmiştir. Bunun üzerinden yaklaşık 1,5 yıl geçtikten sonra Sayın Milletvekili Murat Baybatur, Şehzadeler ilçesine yapılacak eğitim yatırımları ile ilgili gerçekleştirdiği toplantıda Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye’de ilk defa bir okulun altına otopark izni verdiğini ve bu okulun da Ali Rıza Çevik İlkokulu olduğunu açıklıyor, basına servis edilen görseller, birebir Büyükşehir Belediyemizin projesine benziyordu. Hal böyleyken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımızın “Hem sevindim, hem şaşırdım” şeklindeki açıklamaları Büyükşehir Belediyesince hazırlanan projenin reddedilip, aynı projenin parti ismi değiştiğinde kabul edilmesine yöneliktir.

TAKDİR KAMUOYUNUN

Sayın Milletvekili Baybatur’un katıldığı bir televizyon programında söz konusu projeyle ilgili “Ali Rıza Projesi tamamen Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik ve İlçe Başkanımız Ahmet Tonguç ve Murat Baybatur'un ortaklaşa düşündükleri bir çalışmadır. Ali Rıza ile Cengiz Ergün'ün hiç bir alakası yoktur” şeklindeki sözlerini talihsizlik ve vatandaşın aklıyla oynamak olarak niteliyor, takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.”

Editör: TE Bilişim