Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Avrupa Yetişkin Öğrenimi Gündemi-4. Fazının tanıtımı 09-10 Ocak 2018 tarihlerinde İstanbul Green Park Otel´de gerçekleştirildi. Proje paydaşları olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, MÜSIAD, TESK, TOBB ve 7 pilot ilin belediye temsilcilerinin katıldığı toplantı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenici ve Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Merve Çakıroğlu’nun açılış konuşmaları ile başladı. Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediyesini temsilen Kurs Planlama Sorumlusu Ahmet Kaplan katıldı.

İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenici açılış konuşmasında “Özveri ile hazırlanan ve uygulanan projelerin çıktılarının sürdürülebilirliğinin sağlanmasının pek kolay olmadığını, bu nedenle sürdürülebilirlik için kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirlikleri büyük önem taşıyor” dedi. Ardından; Proje Koordinatörü Faruk Şenyayla’nın projeyi tanıtan sunumu ve İş ve Meslek Danışmanı Yadigâr Baran’ın İŞKUR’un iş başı eğitimleri ile ilgili sunumu ile birinci oturum sona erdi. Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Sevgi Sezer’in “Kurumlar Arası İşbirliği”, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Karadağ’ın “Liderlik ve Örgütsel Davranış” konularındaki sunumlarının ardından “Ustadan Çırağa” video gösterimi ile birinci gün sona erdi.

2 GÜN SÜRDÜ

“Başarı Hikâyeleri” videosu ile başlayan toplantının ikinci gününde, Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Güven, “Öğrenmeyi Öğrenme”, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Zeynep Taçgın “Teknoloji, İş Hayatı, Öğrenme” konularında sunumlarını gerçekleştirdi. Projenin tanıtım toplantısının son oturumunda; MÜSİAD temsilcisi Ahmet Hilmi Gökmen, TESK temsilcisi Nazan Bektaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi temsilcisi Aynur Tezgör ve Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bünyamin Atıcı’nın katılımı ile moderatörlüğünü Dr. Sevgi Sezer’in yaptığı “İstihdamda Kurumlar Arası İş Birliğinin Rolü” konulu panel düzenlendi. Avrupa Yetişkin Öğrenimi Gündemi-4 Tanıtım Toplantısı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal, Kültürel Eğitimler ve Faaliyetler Daire Başkanı Ahmet Vefa Güler’in kurumlar arası kalıcı işbirliğinin önemini vurguladığı kapanış konuşması ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim