MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay da sahada incelemelerde bulunarak, taşkınların ilçe merkezinde yağmur suyu hattı döşeme çalışmalarının yeni başladığı yerlerde yaşandığını belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, Salihli ilçesinde etkili olan sağanak yağışın ardından su baskını yaşanan noktalara kısa sürede müdahale etti. Aniden bastıran yağışların ardından su baskını yaşanan noktalarda rögar kapakları ve yağmur suyu ızgaralarını temizleyen ekipler, yağmur sularının sağlıklı bir şekilde deşarjını sağladı. Şiddetli yağışların ardından vatandaşların yardımına koşan ekipler, yaşanabilecek herhangi bir mağduriyete de geçit vermedi. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay da yürütülen çalışmaları takip etmek amacıyla ilçeye gitti. Aslay, Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon İşleri Şube Müdürü Nilhan Kılınç ve MASKİ İlçe Şefi Tuğrul Kacar’dan yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

“NE KADAR DOĞRU BİR YATIRIMA HAYAT VERDİĞİMİZİ GÖRDÜK”

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Salihli’de yıllardır yaşanan taşkın manzaralarına son vermek için 29 milyon TL yatırımla 25 kilometre yağmur suyu hattı döşeme işini hayata geçirdiklerini ifade ederek, “MASKİ Genel Müdürlüğü olarak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda Salihli ilçemizde yağmur suyu hattı döşeme çalışmalarımıza başlamıştık. Salihli’nin kanayan yarası olan su taşkınlarının ortadan kaldırılması için ilçe merkezindeki yatırımımız yüzde 90 seviyelerine geldi. İlçemizde su baskınlarının yaşandığı yerlere baktığımız zaman hat döşeme çalışmalarının yeni başladığı noktaların etkilendiğini gördük. Bu da bize ne kadar doğru ve yerinde bir yatırıma hayat verdiğimizi bir kez daha gösterdi. Ekiplerimizde su baskını yaşanan yerlere kısa sürede ulaştı ve vatandaşlarımızın yardımına koştu. Salihli ilçemizde yağmur suyu hattı döşeme işimizi noktaladığımız zaman, bu gibi durumların hiçbiri yaşanmayacak” dedi.

Editör: TE Bilişim