Manisa'da bir dövme işletmecisi hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında Alzheimer ve zihinsel rahatsızlıkları bulunan vatandaşlara ücretsiz dövme yapmaya başladı. Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde dövme işleminin yapıldığı Tattoo Studio isimli işyerinin sahibi Hasan Bozal tarafından hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi çok sık kaybolma olayı yaşayan Alzheimer ve zihinsel engelli vatandaşların daha çabuk bulunmalarını sağlayacak.
Zihinsel engelli ve Alzheimer hastalarının en büyük sıkıntısının çok sık kaybolmak olduğuna dikkat çeken Bozal, "Zihinsel engelli ve Alzheimer hastalarının kaybolduklarında bulunmalarının kolay olması için üzerlerine isim, adres ve telefon numaralarını ücretsiz olarak stüdyomuzda yapmaktayız. Vatandaşlarımız istedikleri saatte stüdyomuza gelerek dövmelerini yaptırabilirler. Gece saat kaç olursa olsun bunları canı gönülden seve seve yaparız. Bu bizim stüdyomuzun sosyal sorumluluk projelerimizden birisi. Tattoo Studio Hasan Bozal isimli işyerimiz Manisa merkezde. Telefon numaralarımız sosyal medyada ve web sitelerimizde yazmaktadır. Bu tip rahatsızlığı olup da dövme yaptırmak isteyen vatandaşlarımız istedikleri zaman gelebilirler." diye konuştu.

İŞİMİZİ DAHA ÇOK SEVMEYE BAŞLADIK
Bu projeyi sadece insanlık için hayata geçirdiklerini kaydeden Bozal, "Bir gün kapımız çalındı yaşlı iki teyze bize ?Böyle bir sıkıntımız var dövme yapar mısınız?' dediler. Bizde tabi ki neden olmasın seve seve yaparız dedik. Bunu yapmak çok hoşumuza gitti. Yaptığımız işi daha çok sevmeye başladık. Her gün bu tip hastalar gelse her gün yapmaya razıyım. Hastalar genelde bilinçlerini kaybettikleri için kaybolmalarla karşı karşıya kalıyorlar. Yaptığımız dövmelerde ev adreslerini yazıyoruz. İsimlerini ve yakınlarının iletişim numaralarını yazıyoruz. Bunlar kaybolan şahısların yakınlarına ulaştırılmasında yardımcı oluyor. Bu işlem yaklaşık 10 dakika sürüyor. Bu işlemi hastalarımıza ücretsiz bir şekilde yapıyoruz. Hiç çekinmeden seve seve gelebilirler." dedi.

DÖVME YAPTIRMAK İSTEYENLERE TAVSİYE
2009 yılında bu yana Manisa merkezdeki Tattoo Studio isimli işyerinde dövme işiyle uğraşan Hasan Bozal, yaptıkları işlerle çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını belirterek, dövme yaptırmak isteyen müşterilere şu tavsiyelerde bulundu:
"Müşteriler dövme yaptırmadan önce, dövme sanatçılarını iyi araştırmaları gerekiyor. Ortamın steril olmasına ve hijyene çok dikkat etmeleri gerekiyor. Sonuçta sağlık açısından çok ciddi bir iş olmasına rağmen günümüzde merdiven altı dediğimiz işler yapılmakta. İnsan sağlığını tehdit eden işler yapılmakta. Bazı kötü sanatçılar yüzünden dövmecilerin adlarının lekelenmesinden dolayı bizde insanlarımız için güzel kampanyalar yapıyoruz. İnsanların sağlığı ve insanlık için."
Editör: TE Bilişim