Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Erbirler, son iki hafta içerisinde 5 sokak köpeğinin tüfekle vurulduğunu söyledi. Reyhan Erbirler, "Silahı kapan psikopatlar denemesini önce hayvanda yapıyor" dedi.
Manisa'da vicdanları sızlatan bir olay yaşandı. Son 2 hafta içerisinde şehrin farklı bölgelerinde 4 köpek, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce canice vuruldu. Köpekler yaşam savaşı vermeye devam ediyor.
2 HAFTADA 5 KÖPEK VURULDU
İlk olarak Paşaköy Mahallesi'nde yol ortasında gecenin geç saatlerinde Ateş isimli köpek, su içmek için geldiği çeşme başında silahla vurulmuş şekilde bulundu. Ateş köpek veterinerde tedavi altına alınırken, vücudunda taşıdığı saçmalarla zehirlenme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
İkinci olay ise Sümbüller Mahallesi'nde yaşandı. Sümbülefe isimli köpek, yol ortasında vurulmuş şekilde bulundu. Kurşunun omurgasını parçaladığı tespit edilen köpeği ayaklarının tutmadığı öğrenildi.
Manisa'nın Yunusemre ilçelerinde de Şimşek ve Linda isimli köpekler, canilerin saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Şimşek isimli köpeğin kemiğinin parçalandığı belirlenirken, Linda isimli köpeğin vücudunda saçmalarla yaşamak zorunda kaldığı belirlendi.
Son olarak yine Yunusemre ilçesinde Cesur isimli köpek, Orta Ölçekli Sanayi Sitesi'nde cani ya da caniler tarafından silahla vuruldu. Cesur köpeğin felç olmasına neden olanlar hala daha yakalanamadı.
BELEDİYELER GÖREVLERİNİ YAPMIYOR MU?
Konuyla ilgili açıklama yapan Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Erbirler, bireysel silah edinmenin daha sıkı bir takibi yapılmadığı sürece bu tür olaylarla karşılaşılacağını ifade etti. Reyhan Erbirler, "Bilindiği gibi sokaktaki köpek popülasyonunun çözümü, artışını önlemek, kısırlaştırarak bulunduğu yerde yaşatmaktır. Yani yaşatarak sorun çözülecektir. Bir çift köpeğin altı yılda 67 bin köpek olduğu bilinirse çözümün bu olduğu daha iyi anlaşılır. Bu görev belediyelerindir. Dolayısıyla bakım evleri kurma ve veteriner hizmeti verme belediyelerin temel görevi olmuştur. 17 ilçesiyle Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere 18 belediyesi olan ilimizde, veteriner hizmeti verilen, kısırlaştırma yapılan bakımevi sadece beş adettir" dedi.
Başkan Erbirler, "Bakım evi olmayan, veteriner hizmeti vermeyen ilçelerde yapılan nedir? Toplanan köpekler ya çöplüklere ya dağa, ormana başka sınırlar içine bırakılır ya da farklı yollarla öldürülür. Bakım evi hatta veteriner hizmeti olan yerlerde de çoğunluk kısırlaştırılan köpekler bulunduğu yere bırakılmayıp mahalle olmuş köylere, beldelere terk edilir. Beslenme odakları kurulmamıştır. Hayvanlar açtır, susuzdur. Yerleşim yerlerinin çevresinde dolaşırlar. Bu kez buralardan şikâyetler gelmeye başlar. Göstermelik birkaç uygulama ile geçiştirilir. Vatandaş silahına sarılır. Dört bir yandan vurulan köpek haberleri gelmeye başlar" diye konuştu.
"SADİSTLER KÖPEKLERİ HEDEF TAHTAASI OLARAK KULLANIYOR"
Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Erbirler son olarak şöyle konuştu, "Görev ihmallerinin sebep olduğu vurulma olaylarının dışında öldürmekten, acı vermekten haz duyan katil ruhluların vurduğu hayvanlar da var. Sadistliğini silahıyla kullanan, toplum için tehlike olan birileri de köpekleri hedef tahtası olarak kullanıyor. İşin acı yanı bilen, gören olsa da hepsi faili meçhule karışıyor. Gereken önem verilmiyor. Hâlbuki silahına sarılıp öfkesini, zevkini silahla bastıran, ne tür olursa olsun "yaşam hakkına" tecavüz edenler toplum için çok tehlikeli. Ne yazık ki önlemler alınmıyor. Bireysel silah sayısı 20 milyon diye biliniyor. Yüzde 85'in de ruhsatı yok. Bu kadar silahla sonra ne oluyor? Silahı kapan psikopatlar denemesini önce hayvanda yapıyor. Sonra sıra, ateşli silahla bir günde vurulan 18 kişiye geliyor"
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN
Editör: TE Bilişim