Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, dün Manisa programlarında TOBB'un öncülüğünde Manisa'da yaptırılan okulu sembolik olarak açtı. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası başkanlarından Bülent Koşmaz'ın adının verildiği okul, odada düzenlenen bir programın ardından sembolik olarak açılınca Bülent Koşmaz'ın eşi Saaded Koşmaz adeta isyan etti.

Sitemini sosyal medyada dile getiren Saaded Koşmaz, "Gelip görmediğiniz okulu kürsüden açmak. TOBB kendine yakışanı yapmış. Gençler sizi böyle hatırlayacak. Dost olarak bildiği için liderliginize verdiği destekten sevgi ve saygıdan dolayı eşimin kemikleri sızlamıştır. Zaten kalbi en derinden kırıktı" ifadelerini kullandı.

SAADED KOŞMAZ OKULUN DURUMUNU BÖYLE ANLATMIŞTI

Bilindiği gibi TOBB Manisa Bülent Koşmaz Fen Lisesi, geçtiğimiz aylarda altyapı yetersizliği ile gündeme gelmişti. Medyaya da yansıyan görüntülerde öğrencilerin fiziki imkansızlıklar içerisinde öğrenime devam ettikleri ortaya çıkmıştı. Okula gidip okulun içler acısı halini anlatan Saaded Koşmaz şunları söylemişti: “Bu okulda Türkiye’nin gelecekti bilimine ışık tutacak çocuklarımız okuyacak. Yemek artıkları ve dışkıların okul bahçesine fışkırdığı alt yapının iflas ettiği bir ortamda okuması mümkün değil. Tehlikenin kol gezdiği asansörlerin sular altında kaldığı, laboratuvarların bomboş olduğu revirin ardiye deposu olarak kullandığı okulda eğitim görmesi hayal ötesi bir durumdur. Okul aile birliği ve Vakıf olarak okulun eksikleriyle değil öğrencilerimizin hayata geçireceği projelerle uğraşmalıyız. Eğer TOBB-Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü bu eksiklikler gidermediği takdirde Bülent Koşmaz ismini oradan kaldırtırım. Ben bu sorunlarla boğuşmaktan üç yıldır gözümün yaşı kesilmiyor.”

Bu açıklamaların ardından TOBB adına da açıklama yapılmış, okulla ilgili sorumluluğun devlete ait olduğu bildirilmişti.

Editör: TE Bilişim