Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde yaşanan trafik sorunlarına alternatif çözümler üretmek amacıyla hayata geçirilen Kavşak Projeleri günden güne hız kazanıyor. Bu kapsamda İzmir-Ankara karayolu bağlantısı olan Turgutlu ilçesinde de Katlı Kavşak ve Yol Uygulama projesi başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu da Turgutlu halkının yıllardır mal ve can kaybından yaşadıkları sıkıntıları sona erdirecek olan projenin fore kazık çalışmalarını inceledi. Gençoğlu’na incelemeler sırasında Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanı Fevzi Demir, Yol Şube Müdürü Kurtuluş Kuruçay ve yüklenici firma yetkilileri de eşlik etti.

  Turgutlu Katlı Kavşak ve Yol Uygulama Projesi’ni bir an önce ilçeye kazandırmak istediklerini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, “Turgutlu’da kısa zaman önce çalışmalar başladı. Şantiye kuruldu. Bütün iş makineleri ve demirler burada. Seri bir çalışma var. Ankara-İzmir karayolu, yoğun bir şekilde kullanıldığı için yolun stratejik bir önemi var.  Bu nedenle çalışmayı hızlı bitirip, yolu bir an önce trafiğe açmak istiyoruz. Şu anda iki tane kazık makinesi çalışıyor. Yan yolu bitirdiğimiz zaman iki kazık makinesi de oraya gelecek ve çift şeritte çalışılacak. Çalışma bittiğinde Turgutlu halkı trafik korkusundan kurtulacak. Şehrin üst tarafı ile alt tarafı bir bütün haline gelecek” diye konuştu.

  Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Turgutlu’da önemli projeler üzerinde çalıştığını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, “Turgutlu şu anda Büyükşehir’in şantiye alanı. Her tarafta çalışma var. 8 caddede prestij çalışması var. Altyapı, yağmur suyu kanalizasyon, battı çıktı, Ovacık Yaylası Gençlik Kampı var şu an Kamu İhale Kurumu itiraz sürecinde olan. Yakında olumlu cevap gelir diye düşünüyorum. Irlamaz Vadisi Rekreasyon Alanı Projesinde son aşamaya geldi. Çim serimine başladık. İlçe halkı, tüm bu çalışmalar bittiğinde değişik bir Turgutlu kimliğiyle tanışacaklar. Büyükşehir’in elinin değdiğini hissedecekler. Tüm bu çalışmalar takdire şayan. Turgutlu halkından sadece birazcık sabır istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim