Halk arasında ‘ince hastalık' olarak bilinen verem hastalığını tedavi etmek ve ücretsiz ilaç temini sağlamak amacıyla yıllar önce açılan Manisa Şehzadeler Verem Savaş Dispanseri, bakımsızlığı ile bir tedavi merkezinden çok harabe ve kullanılmayan bir binayı andırıyor. Çevreden geçen vatandaşlar ise böyle bakımsız bir binada hastaların daha çok hastalık kapacağını dile getirdi.
MANİSA Şehzadeler Verem Savaş Dispanseri bakımsızlığı ile vatandaşların tepkisine neden oldu. Halk arasında ‘ince hastalık' olarak bilinene verem ya da tüberkülozun teşhisi, tedavisi ve takibi gibi işlemleri ücretsiz sağlamak amacıyla hizmet veren binanın bakımsızlığı tedavi merkezinden çok kullanılmayan bir binayı andırıyor. Türkiye'deki yüzlerce dispanserden biri olan Manisa Verem Savaş Dispanseri, bazı kişi ya da kişilerce sprey boyalarla boyandı fakat çevrede güvenlik kameraları olmasına rağmen yetkililer ne sorumluları cezalandırdı ne de binayı boyayarak iyileştirme yoluna gitti. Mahalle halkı ise binanın uzun zamandır bu şekilde olduğunu dile getirerek, güvenlik kameralarının çalışmadığını iddia etti.
BU BİNANIN HASTALARI TEDAVİ ETTİĞİNE İNANMAK GÜÇ!
Sağlık Bakanlığı'na bağlı Manisa Verem Savaş Dispanseri, bölgesindeverem hastalığı ile mücadele eden kuruluş olarak geçiyor. Fakat bulaşıcı bir hastalık olarak bilinen verem hastalığının tedavi edildiği binanın hali vatandaşların tepkisine neden oluyor. Vatandaşlar, "Böyle bakımsız ve kirli bir binanın verem gibi ciddi bir hastalığı tedavi ettiğine inanmak gerçekten güç. Çünkü buraya sağlıklı olarak giren vatandaş, buradan çıktıktan sonra verem hastalığına yakalanması elden değil."
EREN EKİNCİ (ÖZEL HABER)

Editör: TE Bilişim