Sare Kurtulan

CHP’de 2015 yılında Saruhanlı Gençlik Kolları Başkanlığı yapan ve sonrasında Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı olan Gülşah Durbay’a, CHP 36. Olağan Kurultay’ında yapılan Parti Meclisi seçimlerinde Manisa’daki kurultay delegelerinin oy vermemesi hakkında CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Zeki Bilgin açıklamalarda bulundu. Bilgin, “Gülşah Hanım, ilçe başkanlarımıza da, il başkanımıza da, aday olacağını ne haber verdi, ne de görüşlerimizi sordu. Adaylığını bilseydik, elbette ki desteklerdik.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Saruhanlı İlçe Başkanı Zeki Bilgin, CHP’nin 36. Olağan Kurultay’ında gerçekleştirilen Parti Meclisi (PM) Üyeliği seçimlerinde, CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay’ın PM adaylığını, kurultayın Pazar günü yapılan PM seçimleri esnasında öğrendiklerinin altını çizdi. Bilgin, “Gülşah Durbay, şu an CHP Manisa Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüttüğü ilinden de, doğduğu ve CHP Saruhanlı Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı yaptığı ilçesinden de, PM adaylığı konusunda ne görüş aldı, ne izin istedi, ne de haber verdi” şeklinde konuştu. Durbay’ın adaylıklarından, aday listeleri ya da basın sayesinde haberdar olduklarına dikkat çeken Bilgin, “Durbay, CHP birliği içerisinde hareket etseydi, hem ilçe, hem de il yönetimlerimiz Durbay’a destek ve lokomotif olurlardı” dedi. Gülşah Durbay’ın, öncelik olarak kendi ilçesinin desteğini alması gerektiğini savunan Bilgin, “Kendi yöremizin çocuğuna neden destek olmayalım?” diye konuşarak, Durbay’ın PM adaylığını önceden bilmeleri dahilinde, desteklerini esirgemeyeceklerini ifade etti. CHP’nin tüm il ve ilçe yönetimlerinin, Durbay’ın “adaylık çıkışını” doğru kabul etmediğini vurgulayan Bilgin, Durbay’ın CHP örgütüne sormadan ve haber vermeden yaptığı adaylık çıkışı nedeniyle destek görmediğinin altını çizdi.

“BAŞVURULARIN BİTTİĞİ VE ‘ADAY OLMAYA KARAR VERDİM’ DEDİĞİ GÜNLER UYUŞMUYOR”

“Durbay, CHP Saruhanlı İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı için aday olduğunda, hepimiz onu desteklemiştik” diyen Bilgin,  “Durbay’ın PM adaylığını önceden bilmediğimiz ve başka adaylara odaklanmış, söz vermiş olduğumuz için, Durbay Manisa örgütünden destek göremeyip, oy alamadı. Biz PM seçimlerinden önce, grup kararı alıyoruz ve o doğrultuda hareket ediyoruz” diye de ekledi. Bilgin, “Durbay, PM’ye aday olma durumunun 4 Şubat Pazar günü gerçekleştiğini söyledi. Oysa PM adaylıklarına başvurular, 2 Şubat Cuma günü sona erdi. Durbay, eğer dediği gibi 4 Şubat’ta aday olmaya karar vermiş olsaydı, aday listesinde ismi yer alamazdı” şeklinde açıklama yaptı. Gülşah Durbay’a seçimden sonra telefonla ulaşan CHP Manisa İlçe Başkanları’nın olduğunu ifade eden Bilgin, Durbay’ın 3 gün boyunca kurultayda kendileriyle birlikte olduğunu ve o 3 gün içerisinde adaylığını söylemesi durumunda, kendisine yine destek olacaklarını dile getirdiklerinin altını çizdi. “Durbay, biraz daha samimi, açık ve net söylemlerle bize PM’ye aday olacağını ifade etseydi, başımızın üstünde yeri vardı” diyen Bilgin, PM’ye aday olan diğer Manisalı Milletvekillerinin, Saruhanlı’ya gelerek, kendisine adaylıkları hakkındaki görüşlerini sorduklarını belirtti.

“SON DAKİKA ADAYLIKLARIYLA, PARTİ BÜTÜNLÜĞÜNDEN BAHSEDEMEYİZ”

CHP’nin, demokratik şekilde hareket eden bir parti olduğunun altını çizen Bilgin, “Partimizde adaylıklar hiçbir zaman birinin tekelinde olmadı. Ama parti olarak net bir duruşumuz olmalı. Son dakikada kimsenin bilmediği bir aday çıkarsa, burada bütünlükten bahsedemeyiz. Bunun belirli bir ön hazırlığı olmalıdır” diye konuştu. Bilgin, ortak çıkarlar doğrultusunda hareket edilen bir siyasi partide, “kanlı bıçaklı düşmanı dahi olsa”, partisiyle Türkiye’ye yarar sağlayabilecek herkesi, her daim destekleyeceğine dikkat çekti. Bilgin, CHP 36. Olağan Kurultayı’nın, Türkiye’ye, Türk milletine ve CHP’ye hayırlı olmasını dilediğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilişim