Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Mehmet Akif Ersoy Bulvarı, Tarzan Bulvarı, Ingolstadt Bulvarı ve Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı'nda bisiklet sürücüleri için oluşturulan Mavi Yol'ların araç sürücüleri tarafından işgal edilmesi bisiklet sürücülerinin tepkisine neden oldu. 

?BİSİKLET YOLUNA PARK ETME, BİZİ YOLDAN ÇIKARMA'
Bir bisiklet sürücüsünün sosyal medya hesabı üzerinden, bisiklet yolu üzerine park eden bir aracın fotoğrafını paylaşması üzerine, bisiklet sürücüleri bu duruma tepki gösterdi. Bisikletçiler, özellikle toplu taşıma araçları ile servis araçlarının bu yasakları çiğnediğini belirterek, bisiklet yol güzergahlarını işgal edenleri Emniyet Müdürlüğü'ne e-posta olarak şikayet edeceklerini bildirdi.Bisikletçiler özellikle toplu taşıma araçları ile fabrika servislerinin bisiklet yolunu işgal ettiklerini dile getirerek, bu konuda hassasiyet beklediklerini söyledi. 

PARK EDEN ARAÇLARA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet ihbar bölümüne, park eden araçların fotoğrafların gönderildiği taktirde cezai işlem uygulandığını belirten bisikletçiler, bazen park eden araçların camlarına ?Bisiklet yoluna park etme, bizi yoldan çıkarma lütfen' yazılı stickerlar yapıştırdıklarını söyledi. Araç sürücülerinin, bisiklet sürücülere biraz daha saygılı davranması gerektiğini söyleyen Bisikletçi ve Öğretmen Özlem Şahin, "Bisiklet yolları bisikletçilerin seferleri ve ulaşımları içindir. Araç sürücülerinden bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Bu konu ile ilgili cezai yükümlülükler var ama daha farkında bile değiller. Bilmeden de araçlarını park edebiliyorlar. Onları uyaralım. Dikkat gerektiren bir konu. Mavi Yol'lar bisikletçilere ayrılan yollardır. Bu konuda sürücülerden duyarlılık bekliyoruz" diye konuştu. 

Haber: Eren EKİNCİ



Editör: TE Bilişim