Manisa’yı baştanbaşa dolaşacak olan Türkiye’nin ilk bisiklet yolunun açılış töreni 14 Ekim Cumartesi Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak. Açılış kapsamında ayrıca uluslararası spor müsabakası olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun da Manisa etabı geçilecek.

İlk etapta 11 kilometrelik bölümü açılacak ve Türkiye’nin ilk 41 kilometrelik bisiklet yolu, Manisa’nın doğusundan batısına uzanıyor. Manisa’nın İstanbul girişinden başlayarak, İzmir çıkışına kadar uzanacak bisiklet yolunun rotasında Organize Sanayi Bölgesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Adalet Sarayı gibi şehrin önemli noktaları yer alıyor. Diğer şehirlere örnek olacak nitelikteki bisiklet yolunun altyapı yatırımını Manisa Büyükşehir Belediyesi üstlenirken, Vestel bisiklet yolunu hem Avrupa Birliği hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın standartlarına uygun olarak kaplayacak.

VESTEL’İN LED LAMBALARI BİSİKLET YOLUNU AYDINLATIYOR

Türkiye’de bir ilk olan 41 kilometrelik bisiklet yolu Vestel City’de üretilen yerli malı LED’ler ile aydınlatılarak 24 saat kullanıma imkan sağlayacak. Ayrıca Vestel tarafından yola belirli aralıklarla yerleştirilecek olan bilgilendirme ekranları ile de bisiklet ve sağlıklı yaşam üzerine bilgilendirme yapılacak.  

CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU DÜZENLENECEK

Türkiye’de 41 kilometrelik uzunluğu ile birinci etap açılışı gerçekleştirilecek olan 11 kilometrelik bisiklet yolunun açılışı kapsamında uluslararası spor müsabakası olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Manisa etabı da geçilecek. Müsabaka kapsamında bisikletçiler Vestel City içindeki güzergahı kullanarak Türkiye ve Manisa’nın tanıtımına katkı sağlayacak. Törene Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun temsilcilerinin katılım sağlaması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim