Konferansta özellikle Türk göçü, farklı disiplin ve açılardan ele alındı, farklı açılımlar tartışıldı ve yeni araştırma olanakları ortaya kondu.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ni İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Coşkun ÇILBANT ile Nüfus ve Göç Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Güven ŞEKER'in temsil ettiği konferansa, 18 ülkeden 140 konuşmacı katıldı ve 200'ün üzerinde bildiri sunuldu.
Southern Methodist Üniversitesi'nden Prof. Dr. Caroline Brettell, Princeton Üniversitesi'nden Prof. Dr. Douglas S. Massey, Ohio State Üniversitesi'nden Prof. Dr. Jeffrey H. Cohen, CNRS CETOBaC & INALCO'dan Dr. Nedim Gürsel ve California Üniversitesi'nden Prof. Dr. Philip L. Martin gibi göç alanında dünyanın önde gelen araştırmacılarının yer aldığı ortak oturum ise, yeni gelişme ve çalışma alanlarını sunması açısından oldukça önemliydi. Celal Bayar Üniversitesi akademisyenlerinin yaptıkları sunumlar da ilgiyle dinlendi.
Konferansta ayrıca, Prague Charles Üniversitesi ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi arasında eğitim, araştırma, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi konusunda Erasmus Plus anlaşması imzalandı.
Editör: TE Bilişim