Manisa’ya 2015 yılında geldiğini hatırlatarak sözlerine başlayan Başsavcı Akif Celalettin Şimşek, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: Kıymetli Manisalılar, 15 Şubat 2015 tarihinde Cumhuriyet Başsavcısı olarak başladığım görevden 14 Temmuz 2017 tarihi itibariyle ayrılıyorum.
Şehzadeler şehri bu güzel ilimizde; Devletin bize vermiş olduğu vazifeyi ve sorumluluğu almış olduğumuz yetki çerçevesinde elimizden geldiğince yerine getirmeye çalıştık. Makamlar ve mevkiler hiç kimse için kalıcı değildir.Gün gelir sırası gelen gider. Burada önemli olan ;Gök Kubbede bir hoş seda bırakabilmektir.İnanıyorum ki çalıştığımız süre içerisinde bilerek asla adaletten ayrılmadık, kul hakkı yemedik. Devletin bize verdiği görevide en iyi şekilde yerine getirdik.
15 Temmuz 2016 da hep birlikte yaşadığımız o hain kalkışmadan da Manisa olarak bir vatandaşımızın burnu bile kanamadan başarı ile çıkmak, zamanında ve yerinde müdahalelerle hasarsız atlatmak bizim için mutluluk verici oldu. Eli kanlı hain katil sürüsünün ülkeyi karanlık bir geleceğe götürmeye çalıştığı o geceden Allahın yardımıyla kurtulduk. Bu geçen süreçte dilimin döndüğünce hem sosyal medyadan hem de basın yoluyla sizleri aydınlatmaya çalıştım. Belki birilerinin yadırgadığı, birilerininde çok takdir ettiği farklı bir Başsavcı profili çizdim. Tek amacı vatan sevdası olan bu kardeşiniz, bundan sonrada elinden geldiği kadarı ile hem hizmetine, hemde FETÖ denen hain yapı ile mücadeleye devam edecektir. Sizlerinde, asla ümitsizliğe kapılmadan cesaret ve kararlılıkla elinizden geleni yapacağından hiç bir şüphem yok. Bu vatanı Haçlılara dahi peşkeş çekmeye kalkışanlar bunun bedelini ödeyecekler. Bu topraklar bir avuç soysuzun oyuncağı olmadı olmayacak. Bizim gidecek başka vatanımız yok.
Görev yaptığım süre içerisinde bize desteğini esirgemeyen herkese buradan selam ederim.
Daha güzel yarınlara;adaletli, güçlü ve başarılı gireceğine inandığım bir TÜRKİYE de buluşmak ümidiyle hepinize saygılar sunar hakkınızı helal etmenizi istirham ederim.

Editör: TE Bilişim