Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilçe ziyaretlerine Selendi ile devam etti. Başkan Ergün ilçede ilk olarak Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş'ı ziyaret etti. Burada Başkan Ergün, Savaş ile ilçeye kazandırılacak projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Başkan Ergün daha sonra Selendi ilçesindeki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Selendi Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Yılmaz Gençoğlu, daire başkanları ve muhtarlar katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Ergün, yapılanma sürecini geride bıraktıklarını belirterek, büyükşehir olan diğer illere göre yapılanması en önce bitiren şehirlerden birinin Manisa olduğunu dile getirdi.

Artık İcraat Zamanı

Selendi'ye hizmet için tüm planlamaların yapıldığını aktaran Başkan Ergün, "Geldiğimiz noktada artık icraat yapma, proje üretme sahaya inme noktasında yol aldık. Bundan sonra da sahada olacağız. 17 ilçe var. MASKİ noktasında baktığınızda temmuzda kurulan bir müdürlüğümüz. Bunun idari kadrolarının, teşkilat şemasının oluşması noktasında sokaktan herhangi bir kişiyi oraya oturtamıyorsunuz. Bu sıkıntılar yaşandı. İlçelerin devirlerinin alınması noktasında yaşanan sıkıntılar oldu. Başkanımız bizim başkanımız. 5 yıl beraber çalıştık. Selendi ve köylere neler yapabiliriz istişare ettik. Seçim öncesi 7-8 aylık süre içinde imkanlar dâhilinde destek ve katkıda bulunduk. Selendi'nin merkezi noktasında yapılan yatırımlarda katkıda bulunduk. Köyler noktasında taş kaplama, durak oturma bankı gibi bu hizmetleri vermeye çalıştık. Ancak artık il özel idaresinin kapanmasıyla birlikte ilaçlamadan tutun, mezarlık, itfaiye, ulaşım, köy yollarının asfaltlanması gibi hizmetlerin çoğunu büyükşehir yapacak. İlçe belediyeleri sadece yetkisinde olan kültürel hizmetler ve çöplerin toplanması noktasında hizmetleri ilçe belediyeleri yapacak. Bizim burada Selendi ve köylerinde bu hizmeti sen ben yapacaksın duygusu yok. Ortaklaşa yürüteceğiz" diye konuştu.

Selendi'ye 158 Kilometre Asfalt Müjdesi

Başkan Ergün, il genelinde bin 1800 km asfalt çalışması yapılacağını belirterek, "Büyükşehir olmadan önce İl Özel İdaresi'nin Manisa il sınırları içinde 870'in üzerindeki köy yollarındaki yatırım bedeli 14 milyon liraydı. 17 ilçedeki tespit çalışmaları üç ay sürdü. Selendi'yle ilgili de çalışma yaptık. Birinci derece önemli olan çok bozuk olan yolların tespiti

yapıldı. Bu noktada gerekli bütün il genelinde çalışmalar tamamlandı. 1600 km statik kaplama, 200 km sıcak asfalt yapılması ihalesi hazırlıkları başladı. Mart ayı içinde ihale sürece başlatıldı. 20 gün öncesi 120 milyon maliyetle çıkılan ihale gerçekleştirildi. 77 milyon artı KDV bedelle 21 firmanın katıldığı bir ihale yapıldı. Mayıs ayı başında hedef koyduğumuz asfalt çalışmaları başlasaydı. Ancak işi alamayan bir firma Kamu ihale kurumuna itiraz etmesi nedeniyle, ama siyasi ama değil bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Belki işin geciktirilmesi istenmiş olabilir. Her firmanın itiraz hakkı var. Bu itirazın neticesini bekliyoruz. En kısa süre içinde bunun cevabının alınmasıyla birlikte 1800 km asfalt çalışması aynı anda başlayacak. 4 ay içinde tamamını bitirme hedefimiz var. Selendi'ye düşen 158 km'lik bir asfalt. 17 ilçenin içinde en fazla Selendi'nin köy yollarına yatırım yapılacak. Manisa'nın il genelinde 4 bin 600 km yapacağız. 3 yılsonunda asfaltsız yer kalmayacak. Ondan sonra sıcak asfaltlara eğileceğiz. Tarlalara giden ova yolları noktasında çalışmaları yapacağız. Yetkisi bizde olmamasına rağmen ova yollarına destek verdik, vereceğiz. 3 yıl içinde Manisa genelinde 4 bin 600 km'yi bitirmiş olacağız" dedi.

İki Durak Bir Oturak Sözlerine Gönderme

Selendi'ye 60 bin metrekarelik taş gönderileceğini müjdeleyen Başkan Ergün, il genelinde 600 bin kilometrelik taş ihalesine çıkıldığını açıkladı. Başkan Ergün, "Selendi'ye düşen taş miktarı 60 bin metrekarelik kilit parke taşını sizlere ulaştıracağız. Yine otobüs durakları noktasında seçimden önce iki oturak bir durakla vatandaşı kandıracaksın diyenler vardı. Ama çok şükür iki oturak bir durak vatandaşta ses getirdi. Yeni konseptli durakların 500-600 tane ihalesi yapıldı. Selendi'den 43 otobüs durağı talebi gelmiş. 15-20 içinde sizlere ulaştırılacak. Şuanda ilk etapta Manisa genelinde 50 itfaiye noktası belirlenme çalışmaları bitti. Yapım ihalesine çıkılacak. Düğün salonları noktasında 3 ihale yapmıştık. Biri Selendi'ye olacak. Düğün salonu şuanda yapılıyor. 750 kişilik bir düğün salonu olacak. Yeni ihalelere çıkılarak artık daha büyük nüfuslu olan yerlerde çalışmalar başlayacak. Planlamaları yaparken il genelini düşünmek zorundasınız. İlaçlama hizmetleri bize geçti. Sadece ilaçlama hizmetlerinde ilaçlama yapılması için 60 araç alındı. Bunlardan 3 tanesi Selendi'ye verildi. Bütünü düşünmek zorundasınız. 50 nokta yeni tespit edildi. Araç eksiği tespiti yapılarak 20 milyon lira yeni araç yapılma ihalesi 4-5 ay önce yapıldı. Ancak yeni imalat olması nedeniyle belirli bir süre içinde bize teslim edilecek. Mayıs ayı sonundan itibaren bu araçlar bizlere teslim edilecek. Eylül, Ekim aylarında 58 metrelik büyük bir merdivenli Ege'de olmayan bir aracı da bize teslim edilmiş olacak. Selendi'ye yapacağımız bir çok proje var. Selendi Kent Meydanı yapısal peyzaj uygulama projesi, yağmur suyu drenaj projeleri çizildi. Müteahhit firma tarafından keşif çıkarıldı. O da teslim alındı. En kısa süre içinde yapım ihalesine çıkacağız. Bunun yanında kültür merkezi hazırlığı var. Proje süreci devam ediyor. Selendi belediye binası ve oto terminali, iş merkezi noktasında yarım kalan yatırımı bizler projeyi aldık. Yapım ihalesini tamamladık. İhalesi 2 buçuk milyon lira. Müteahhitte teslim ettik. Çalışmalar başladı. Önemli olan Selendi'ye hizmet edebilmek. Yine hayırsever tarafından üniversite kazandırma sözüm var. Şuanda onun çalışmaları başlattık. Bağışı yapan kişinin yerinde plan çalışmaları start aldı. Selendi ve Büyükşehir Meclisi'nden kararların geçmesine müteakip, üniversite ve YÖK'ten onayına müteakip gençliğe bu dönem içinde üniversite kazandırma hedefimiz var. Cami aydınlatmalarını devam ediyoruz" diye konuştu.

"Başkanım Benim Buradaki Gözümdür"

Selendi Belediye Başkanı ve Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalıştığını dile getiren Başkan Ergün, " Başkanım benim buradaki gözümdür. Başkanımız bizden ne talep

ederse yaparız. Kırsal kalkınma noktasında çalışmalarımız var. Gölet ve tarımsal sulama noktasında yatırımlara devam ediyoruz. Ayrıca il genelinde yapacağımız 97 mahallemizdeki su kanalizasyon yatırımlarından Selendi'de payını alacak. Selendi'de 9 yerde çalışma yapılacak. Büyükşehir umduğunuz üstünde, hayallerinizin üstünde yatırımlar yapacak demiştim. Bu sözüm halen geçerli. Bu 4 yıllık süre içinde sizlerin düşünmediği birçok yatırım sizlere hizmet olarak gelecek. 2014 yılı seçiminde bana ve belediye başkanımıza verilen destek için bir kere daha teşekkür ediyorum. Manisa merkezinde ayrım yapmadan eşit hizmet götürdüysek bundan sonra da bütün ilçelerde bu hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Bize oy vermiş vermemiş diye asla bakmayacağız.7 Haziran'da bir seçim. 8 haziran günü Selendi'de çok güzel bir sonucu, il genelinde birinci parti yapacak sonucu sizlerden bekliyoruz. Bunu da hak ediyoruz. Bütün muhtarlara şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

Uyum İçinde Çalışıyoruz

Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş ise, Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalıştıklarını belirterek, yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Selendi'de ciritin çok önemli olduğunu dile getiren Savaş, cirit sahasıyla ilgili sıkıntı yaşadıklarını aktardı. Savaş cirit sahasını festival alanı olarak da kullanmak istediklerini belirterek, bu çalışmayla Selendi'yi Türkiye'ye tanıtabileceklerini söyledi. Başkan Ergün'de cirit alanıyla ilgili mevcut bir çalışmanın olduğunu belirterek, muhtarlara bir müjde daha verdi.

Muhtarlardan Hizmet Teşekkür

Konuşmaların ardından Selendi mahalle muhtarları da teker teker söz alarak isteklerini dile getirdiler. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün seçim döneminde verdiği sözleri yerine getirmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen muhtarlar, bu hizmetlerin devam etmesini dilediler.
Editör: TE Bilişim