MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'ndeki hayvan barınağındaki köpeklerin görüntüleri ile ilgili Belediye Başkanı MHP'li Turgay Şirin açıklama yaptı. Başkan Şirin, hayvanların barınakta değil dışarıda o hale geldiklerini belirtip, yeni bakımevi yapmak için çalıştıklarını söyledi.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ndeki köpeklerin fotoğraflarıyla ilgili yaptığı açıklamada, yargısız infaz yapıldığını savundu. Hayvanseverlerin paylaştığı fotoğraflar üzerinden haksız eleştiri yapıldığını belirten Şirin, barınak konusunda ellerinden geleni yaptıklarını, hayvansever dernekleri ile dirsek temasında bulunduklarını söyledi. Şirin, şöyle dedi:

"Gösterildiği gibi biz burada barınaktaki köpekleri hasta ya da uyuz etmiyoruz, onlara zarar vermiyoruz. Allah'ın yarattığı bir cana kim kıyabilir? Barınağın temel amacı hasta, uyuz ve yardıma muhtaç hayvanları toplayıp tedavi etmek daha sonra da doğal yaşam alanlarına bırakmaktır. Biz neden sağlıklı hayvanları barınakta hasta edelim? Sanki bizler o hayvanları ölüme mahkum etmişiz algısı oluşturuluyor. Yaşamaları adına tedavilerini yapıyoruz. Bu durumdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu konunun da çok farklı amaçlarla ve farklı boyutlarda ele alınması bize yapılan bir haksızlıktır."

BARINAK PROJESİNDE SONA GELİNDİ

Hayvanların yaşam hakkına ellerinden gelen desteği verdiklerini ifade eden Başkan Şirin, Büyükşehir Belediyesi'nin kapsamlı bir barınak projesi olduğunu ve yer tahsisi konusunda sona yaklaştıklarını dile getirdi. Şirin, ilçemnin hiçbir yerinde uyuz, hastalık saçan hayvanların sokaklarda başı boş gezmesini, çevre ve halk sağlığına zarar vermesini, yaralı hayvanlarımızın da ölüme terkedilmesini istediklerini söyledi. Şirin, şöyle devam etti:

"Bu konuda kesinlikle bize ne talep geldiyse elimizdeki şartları ve imkanları sonuna kadar zorlayıp yardıma koştuğumuzun bilinmesini istiyorum. Talep geldiği anda araç tahsislerinden tedavisine kadar olan süreçte bakımlarından yiyeceklerine kadar olan her zaman zarfında ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Sonuçta bu canlarda bizim canımız, onlarda burada yaşayan canlılar, biz bunun bilinci ve sorumluluğu üzerimizde taşıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte son derece modern, ilçemize yakışır ve canlarımızın hak ettiği bir Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu geçiş sürecinde de Turgutlu Belediyesi olarak imkanlarımızı kullanıyor, sokak hayvanlarımızın tedavi, bakım, beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılıyoruz."

Editör: TE Bilişim