Programda konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün,

“Temsilcilerimizle bulunmaktan dolayı mutluyum. Hepinizi hoş geldiniz. Manisa Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 2009 yılından bu yanan STK’larla sık sık iş birliği halinde olduk. Birlikte güzel çalışmalara imza attık. Büyükşehir Belediyemiz STK’ların, odaların ve derneklerin sosyla projeleri ve teknik gezileri için her zaman ulaşım desteği sağladı. Bunun haricinde oda ve dernekler projesi sözü vermiştim. MASKİ’nin yer aldığı ikiz kulelerden birini oda ve derneklerimize tahsis ettik. Şuanda 40’ıuın üzerinde dernek var. Verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Kültürel etkinliklerimiz kapsamında her ay bir ulusal tiyatroyu Manisalılarla buluşturuyoruz. Bilet satışlarımızdan elde ettiğimiz geliri de her ay bir derneğe bağışlıyoruz. Ülkemizin birçok yerinde örnek olarak gösterilen bir proje olduğuna inanıyoruz. Elimizden geldiğinde imkanlarımız ölçüsünde her STK’ya destek veriyoruz.” dedi.

ELEKTRİKLİ OTOBÜSLER HAZİRAN’DA HAYATA GEÇİYOR 

Elektrikli otobüslerle de ilgili konuşan Başkan Ergün, “Hazırladığımız projelerle elektrikli otobüslerimiz inşallah haziran ayında belirlediğimiz güzergahlarda hayata geçecek. 20 tane 18 metrelik, 2 tane 25 metrelik araç olacak. Ana arterlerde otopark noktasında olan araçlarımız, araçlarımız dükkanımızın önünde dursun anlayışı artık sona erecek. Büyükşehirde yaşıyorsak trafiğin rahat akması gerekiyor. Kısa süre içerisinde bu anlattıklarımızı sağlayabilirsek trafik sorununu çözeceğimize inanıyorum.” dedi.

“İSMAİL CİDER HUZUREVİ KAPATILABİLİR”

Başkan Ergün, konuşmasının sonunda İsmail Cider Huzurevi’nin yapı ruhsatının bulunamadığını ifade ederek huzurevinin akıbetiyle ilgili bilgi verdi.

Başkan Ergün, şunları söyledi: “1965 yılında İsmail Cider Huzurevimiz yaşlılara hizmet veriyor.  Yasal düzenlemeler nedeniyle ruhsat alınamaması gibi bir durum ortaya çıktı. Mevcut belediyenin arşivlerinde bu binanın yapı ruhsatı yok. Bulunamıyor. Sonuçta biz 2009 yılında göreve geldikten sonra arşivleme sistemini taratarak yeni bir arşiv oluşturma çalışması başlattık.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ruhsatın olmaması durumunda 3 trilyona varanbir para cezası, ardından kapatma konusunu gündeme getiriyor. Bu nedenle biz de burayı kapatma yoluna gideceğiz. Kanunlar el veriyorsa bakanlıktan gerekli izinlerin alınarak misafirhane adı altında devam edilmesini istiyoruz. Müsaade edilmezse 25 yıldır orda bulunan vatandaşları kapının önüne koyma noktasına geliyoruz. Bu durum bizi gerçekten üzmekte.

2009 yılında göreve geldiğimizde ilk işimiz bu huzurevini düzenlemek olmuştu. Akan çatıları, kayan basamakları düzenledik, yangın merdivenlerini yaptık. Ama bugün o huzurevi yıkılma noktasına geldi. İnşallah en kısa sürede gerekli düzenlemeleri yaparız."

Yeni huzurevi için de çalışmalar sürüyor. Çevre yolunun yanında yeni bir huzurevi çalışması başladı, yanında da Alzheimer hastaları için bir yer yapılacak.”

Editör: TE Bilişim