Başkan Ergün mesajında, Dünya üzerinde temiz su kaynaklarının hızla tükenmekte olduğuna değinerek, “Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed’in hadis-i şerifinde tüm insanlık için vermiş olduğu, 'Akarsuyun kenarında bile olsan suyu israf etme!' öğüdüne sahip çıktıklarını vurguladı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 22 Mart 1993'te Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edilen 'Dünya Su Günü'nün, tükettiğimiz temiz su kaynaklarının korunmasına yönelik vurgu yaptığını ifade ederek, "Teknolojinin gelişmesi ile birlikte dünyamızda yaşanan tüketim çılgınlığı maalesef ki temiz su kaynaklarının da hızla tehdit altına girmesine neden oldu. Gelişen teknoloji hayatımızı kolaylaştırırken, bazı önlemleri almazsak sınırsız sandığımız kaynaklarımızı da yok edeceğiz. Bu durumu tersine çevirmek amacıyla hem Manisa Belediye Başkanlığım hem de Büyükşehir Belediye Başkanlığım dönemim de dahil olmak üzere çevreci yatırımlara hayat verdik. Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Sahasını inşa ederek, 40 yıllık çöp sorununu tarihe gömdük. Çöp alanlarının patlamalarıyla ulusal basında haber olan Manisa’mız için kendi öz kaynaklarımız ile 112 Milyon TL’lik yatırıma hayat verdik. Manisa Merkez, Turgutlu, Soma ve Gördes’e atıksu arıtma tesisleri inşa ettik. Atıl veya yüksek işletim maliyetleri nedeniyle çalıştırılamayan ilçe ve belde belediyelerinden devraldığımız atıksu arıtma tesislerini yeniden faaliyete aldık. Şu an ilimizde yeni tesis hamlelerimiz devam ediyor. Ki bugüne kadar atıksu arıtma tesislerine 239 Milyon TL yatırım yaptık. İl genelinde 3.590 kilometre altyapı çalışmasına hayat verdik. Elektrikli otobüsleri vatandaşlarımızın kullanımına sunarak çevrenin korunması için bir yatırımı daha Manisa’mıza kazandırdık. Soma ilçemizin havasını temizlemek için Soma Bölgesel Isıtma Sistemini hayata geçirdik ve 217 Milyon TL yatırım yaptık. İlçemizdeki hava kirliliğini büyük ölçüde önledik”  dedi.

“MANİSA, BİZİM SEVDAMIZ”

Daha temiz ve yaşanılabilir bir Manisa için çıktıkları yolda gelecek nesiller için çalıştıklarının altını çizen Başkan Ergün, “2016 yılında Hayat İçin Su Derneği tarafından düzenlenen 2. Su ve Çevre Ödüllerinde Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü olarak en çok atıksu arıtma tesisi ve altyapı yatırımı yapan Büyükşehir Belediyesi ödülüne layık görüldük. 2019 yılında da bu kez 5. Su ve Çevre Ödüllerinde ‘çevreye en çok yatırım yapan’ Büyükşehir Belediyesi ödülünü aldık. Manisa bizim sevdamız. Manisa’mızın kalkınması için elimizden geleni yapmaya devam edip, ilimizi hak ettiği seviyeye çıkarmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim