“Akdamar Kilisesi’ni Ermenilere ayin için açan siyasi partinin mensupları bizim Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi olarak restore ettiğimiz binayı kilise inşa ediyormuşuz gibi lanse etme çalışıyor”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu eski Belediye Binası restorasyon projesi çalışmalarını ‘Ermeni kilisesi inşa ediyor' şeklinde kamuoyuna yansıtanlara da tepki gösterdi. Başkan Ergün, "Bu dedikoduyu ortaya atanları yalanları ve kuyruk acılarıyla baş başa bırakıyor, eski Belediye Binası'nın güzel bir eğitim, kültür ve sanat merkezi olarak ilçemize kazandırılacağını bir kez daha belirtmek istiyorum" dedi.

"DELİ SAÇMASI BİR SUÇLAMA!"
Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitim, kültür ve sanat merkezi olarak restore edilen Eski Belediye Binası ile ilgili ortaya atılan söylemlere de yanıt veren Başkan Ergün, "Burada bir konuya açıklık getirmekte fayda görüyorum. Bildiğiniz gibi eski Belediye Binası'nda bir restorasyon çalışması yapıyoruz. Turgutlu'da siyasi kuyruk acısı bulunan bir takım kesimler, mahalle dedikodusu gibi bir yaygara kopararak, bizlere Ermeni Kilisesi inşa ediyor gibi deli saçması bir suçlama yönelttiler. Bunlara gülüp geçtik. Turgutlulu kardeşimin gözünün içine baka baka yalan söyleyip, bizleri bu şekilde küçük düşürmeye çalışan zevata söyleyeceğim tek bir şey var: 2010 yılında ‘hoşgörü' adı altında Akdamar Kilisesi'ni Ermenilere ayin için açan siyasi partinin mensupları, bizim Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi olarak restore ettiğimiz binayı kilise inşa ediyormuşuz gibi lanse etmeleri, yavuz hırsızın ev sahibini bastırmasından başka bir şey değildir. Bu dedikoduyu ortaya atanları yalanları ve kuyruk acılarıyla baş başa bırakıyor, eski Belediye Binası'nın güzel bir eğitim, kültür ve sanat merkezi olarak ilçemize kazandırılacağını bir kez daha belirtmek istiyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim